Jump to content

Change

Narkomaania

951 replies to this topic

goldec

• auliige
  • Sugu:mees
Siin teemas:
  • ei räägita kättesaadavusest
  • ei räägita hindadest
  • ei räägita trippidest
  • ei räägita sellest milline aine on parem

Räägime siis sellest suurest topeltmoraalist mida nimetatakse NARKOOTIKUMIDEKS.

Millised on karistused narkootikumide omamise ja müümise eest?

Eesti seaduste järgi vastutab inimene alates 14. eluaastast ise oma tegude eest.

Narkootilise või psühhotroopse aine arsti ettekirjutuseta tarvitamist või väikeses koguses ebaseaduslikku valmistamist, omandamist või valdamist loetakse väärteoks. Selle eest karistatakse rahatrahviga kuni 12 000 krooni või arestiga kuni 30-päeva.

Väärteost saab kriminaaltegu, kui leitud uimastikogusest piisab narkojoobe tekitamiseks kümnele inimesele. Sõltuvalt uimastist ja selle kvaliteedist võivad need kogused teinekord olla väga väikesed.

NB! Ka väikeses koguses narkootikumide viimise eest üle riigipiiri karistakse kriminaalkorras, rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega ning siin ei aita enam väide, et uimasti on vaid enda tarbeks.

Unimaguna, kanepi või kokapõõsa ebaseadusliku kasvatamise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Kui selle teo on toime pannud grupp inimesi või inimene, kes on varemgi narkootikumide tõttu seadusega pahuksis olnud, karistatakse ühe- kuni kümneaastase vangistusega.

Narkootilise või psühhotroopse aine väikeses koguses ebaseadusliku edasiandmise või vahendamise eest, samuti selle väikeses koguses ebaseadusliku valmistamise, omandamise või valdamise eest edasiandmise eesmärgil karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Narkootilise või psühhotroopse aine suures koguses ebaseadusliku valmistamise, omandamise, valdamise, edasiandmise, vahendamise, veo või muu ebaseadusliku käitlemise eest karistatakse ühe- kuni kümneaastase vangistusega. Kui seda teeb inimene, kes on varemgi uimastite tõttu seadusega pahuksis olnud, või kui tegu pannakse toime grupi poolt, karistatakse kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Täisealise isiku poolt narkootilise või psühhotroopse aine väikeses koguses ebaseadusliku edasiandmise eest nooremale kui kaheksateistaastasele isikule karistatakse kuni viieaastase vangistusega. Kui edasi anti narkootilist või psühhotroopset ainet suures koguses, karistatakse kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Kui narkootikumide edasiandmise eesmärk on alaealise kihutamine narkootilise või psühhotroopse aine edasiandmisele või sellele kaasaaitamine, siis karistatakse kuue- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Täisealise isiku poolt noorema kui kaheksateistaastase isiku kallutamise eest narkootilise või psühhotroopse aine või muu uimastava toimega aine ebaseaduslikule tarvitamisele või nooremale kui kaheksateistaastasele isikule sellise aine ebaseadusliku manustamise eest karistatakse ühe- kuni kümneaastase vangistusega. Kui seda teeb aga inimene, kes on varemgi narkootikumide tõttu seadusega pahuksis olnud, või kui sama tegu on toime pandud grupi inimeste poolt, karistatakse kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Rolleh

bad

• liige
Siin kipub arutluse poole pigem, sest peale 2. lehekülge hakkavad päeva lõpus siia teemasse mõned lihtsalt postitama "tegin ganjat, norm oli."

Aga kui on siis juba küsin ära. Mida kanep ikkagi tervisele teeb (nt. kas juuksed hakkavad kiiremini välja langema)?

qjet

Liige

• liige
sellistele, kes siin teemas oma "tegin ganjat" juttu ajavad, võiks instalt warnida. ennast huvitab pigem, miks inimesed üldse sellist kangemat kraami hakkavad proovima, kui on teada, et see tekitab sõltuvuse (heroiin) ja mis mõju selle all siis üldse saadakse.

goldec

• auliige
Neile panen postikeelu lihtsalt, I promise :)
Rääkige nüüd teemasse ja ärge põdege mingite noobide pärast ;)

Rolleh, on 27 jaan 2009, 23:03, said:

Aga kui on siis juba küsin ära. Mida kanep ikkagi tervisele teeb (nt. kas juuksed hakkavad kiiremini välja langema)?

View Post

Kanep alandab vererõhku ja niipalju kui mina lugenud olen, seostatakse seda ka infarkti ohu suurenemisega.

KEEXMAISTER,

Liige

• bannitud
Miks hindadest rääkida ei või? :)

Iseenesest hero peale minnakse kas tänu sõpradele või lihtsalt proovi pärast ma arvan. Ise pole proovinud ega proovi ka sellist paska.
Posted Image

Alex.

Liitus: 03. veebruar 04

• liige
narko on minu jaoks küll üks kõige mõttetuim asi/aine.No ma ei saa inimestest aru kes teevad seda jms milleks? tahad lahe olla osta endale mõned pudelid õllet ja ole cool.

Edited by Relax, 27 January 2009 - 23:13.

Posted Image
''The song is ended, but the melody lingers on.''

mattiasmadis

Toomas

• liige
Alkohol on ka narko ju. Kohv, tee, tubakas ka aga need on legaliseeritud sõltuvust tekitavad ained.

Right?
See postitus on muudetud mattiasmadis poolt: 12 dets 2012, 13:37

Jupats

Tõbras

• liige

Relax, on 27 jaan 2009, 23:12, said:

tahad lahe olla osta endale mõned pudelid õllet ja ole cool.

View Post

jube cool tõesti siis ju....(btw alkohool on kõige enam sõltuvust tekitavam mõnuaine :) _)
aaga tegelikult ise tarvitan aegajalt taime....ja see mis keegi teine selle kohta arvab on imo täiesti ükskõik...peaasi et mul endal on hea olla ja chill, aegajalt koos väga hea seltskonnaga võib ju siiski yhe jointi teha, pole halba miskit.

Edited by Jupats, 27 January 2009 - 23:18.

Posted Image

RED

Liige

• administraator
harjumus ja sõltuvus on erinevad asjad
Who's that riding into the sun.
Who's the man with the itchy gun.
Who's the man who kills for fun!
Psy-cho Dad. Psycho Dad. Psycho Dad!
He sleeps with a gun, but he loves his son.
Killed his wife 'cause she weighed a ton... Psycho Dad!

Kr1ss

SUIT UP!

• liige

mattiasmadis, on 27 jaan 2009, 23:15, said:

Alkohol on ka narko ju. Kohv, tee, tubakas ka aga need on legaliseeritud sõltuvust tekitavad ained.

Right?

View Post

Alkohol pole narko vaid uimasti.
Uimastid on psühhoaktiivsed ained, mida võib kuritarvitada, sõltumata selle legaalsusest või illegaalsusest. Uimastiteks võivad olla : narkootikumid, alkohol, tubakas, liim, kohv, lahustid, aerosoolid. Narkootikumideks nim. neid uimasteid , mille käitlemine on seadusega keelatud. Üldmõiste Narkootikumid tähistab enesetunnet ja meeleolu muutvate ning sõltuvust tekitavate ainete gruppi.( selle definitsiooni aluselt võiks alkohol ka muidugi narko olla.)

Posted Image

Pl2ru

Liige

• liige
www.narko.ee
väga kasulik lehekülg !

Mar+Tin, on 5 jaan 2010, 11:54, said:

Tra kui kõik mingeid munasid nussima hakkavad jäävad litsid pankrotti varsti.

View Post

Kate

Liige

• liige
  • Sugu:naine

Relax, on 27 jaan 2009, 23:12, said:

narko on minu jaoks küll üks kõige mõttetuim asi/aine.No ma ei saa inimestest aru kes teevad seda jms milleks? tahad lahe olla osta endale mõned pudelid õllet ja ole cool.

View Post

esimene kord võibolla tõesti et paista lahedad. kuid ise siiski arvan , et tahetakse lihtsalt ära proovida nt. mant. No sitta juhtub kui sõltuvusse jääd, sellega tuleb siiski arvestada enne proovimist. Kuigi tegelt see värk, et 'tegin narkot olen lahe' sõltub tarbija vanusest.
Formspring: katekops
Blogger: b3l13v3

metsavaras

☆ EiElu ☆

• liige
Narko on paha! Võiks sellised ained siit maailmast kasutada. (:

Posted Image

Pl2ru

Liige

• liige
tegelikult, ma ei saa aru, kuda saab jääda savust sõltuvusse. suvel tegime sõpradega nädal aega järjest. peale seda ei teinud mingi 4-5 kuud.

Mar+Tin, on 5 jaan 2010, 11:54, said:

Tra kui kõik mingeid munasid nussima hakkavad jäävad litsid pankrotti varsti.

View Post

goldec

• auliige

YoungMoney, on 27 jaan 2009, 23:20, said:

Alkohol pole narko vaid uimasti.
Uimastid on psühhoaktiivsed ained, mida võib kuritarvitada, sõltumata selle legaalsusest või illegaalsusest. Uimastiteks võivad olla : narkootikumid, alkohol, tubakas, liim, kohv, lahustid, aerosoolid. Narkootikumideks nim. neid uimasteid , mille käitlemine on seadusega keelatud. Üldmõiste Narkootikumid tähistab enesetunnet ja meeleolu muutvate ning sõltuvust tekitavate ainete gruppi.( selle definitsiooni aluselt võiks alkohol ka muidugi narko olla.)

View Post

Kust sa sellise geniaalsusega lagedale tulid? :)
Uimasti on narkootikum ja narkootikum on uimasti.

madis250

Liige

• liige
Peab mainima, et tegin ganjat :)
Aga mu sõprusringkonnas on niimoodi, et millegi pärast isegi pärast mitut ganjat arvame, et joomine lööb igakell üle.
Õnneks ei jää ma eriti sõltuvusse sellistest asjadest.
Tobe kui inimesed mõistavad hukka neid narkareid. Ise olen tundnud ka selliseid, kes kangemat kraami teevad aga ma ei leia põhjust nendega mitte suhelda.

Edited by madis250, 27 January 2009 - 23:30.

Kr1ss

SUIT UP!

• liige

goldec, on 27 jaan 2009, 23:27, said:

Kust sa sellise geniaalsusega lagedale tulid? :)
Uimasti on narkootikum ja narkootikum on uimasti.

View Post

Narkootikum on seadusega keelatud, aga uimasti on aine mida saad kuritarvitada. ( nt. kummiliim vms )
Narkootikum on uimasti aga õlu pole narkootikum.
Prove me wrong.

Edited by YoungMoney, 27 January 2009 - 23:36.

Posted Image

goldec

• auliige

YoungMoney, on 27 jaan 2009, 23:34, said:

Narkootikum on seadusega keelatud, aga uimasti on aine mida saad kuritarvitada. ( nt. kummiliim vms )
Narkootikum on uimasti aga õlu pole narkootikum.
Prove me wrong.

View Post

Eesti keeles tähendab narkootikum uimastit.
http://public.keelevara.ee/login/?d=qs2006...6&q=narkootikum

Kr1ss

SUIT UP!

• liige
Sulle ikka veel kohale ei jõudnud :) ?
Uimastiteks võivad olla : narkootikumid, alkohol, tubakas, liim, kohv, lahustid, aerosoolid.

Posted Image

goldec

• auliige

YoungMoney, on 27 jaan 2009, 23:20, said:

Narkootikumideks nim. neid uimasteid , mille käitlemine on seadusega keelatud.

View Post

See on lause, millele mu eelnevad 2 posti olid suunatud.

Narkootikum = uimasti.
Tubakas on narkootikum.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users