-Tane-, on 4 apr 2009, 11:31, said:
Aga kuna me ei tea tulevikku kunagi ette , isegi kui see on ettemääratud , siis peaksime uskuma ettemääramatust, lihtsam elada. Samas kui me vaatame neid protsesse nii , et üks ei ole teise otsene põhjus , siis on kõik ju juhuslikkus.
Kuidas saavad olla protsessid inimese ajus ettemääratud? Protsesside alla kuuluvad ka mõtted ning kui sina seda vastust hakkad lugema, siis mina mõjutan sind mõtlema selle küsimuse peale..niiet siis oli sinu ajus ettemääratud see ,et mina mõjutan sind mingisuguse asja peale mõtlema?
Aga kui nüüd veits filosofeerida siis on ju tegelikult niimodi, et kogu meie tegevus sealhulgas käitumine, mõtlemine jne on mingisuguste teiste tegurite poolt mõjutatud. Iga meie mõte on tekkinud millegi tulemusena, sa näed,haistad,kombid või kuuled midagi ning sellepärast hakkad ka sellele asjale mõtlema ja tegutsema. või siis näiteks kasvõi "butterfly effect".kui asja niimodi vaadata, siis poleks nagu ju juhuslikkust olemas.
tean ,et veits segane tekst, aga ma just ärkasin
EDIT: mingil määral käiks selle kohta ka newtoni seadus ,et "keha seisab paigal või liigub ühtlaselt sirgjooneliselt kui talle ei mõju teised kehad või kui teiste kehade mõjud kopenseeruvad"
Edited by DrLove, 04 April 2009 - 13:59.

Back to top