Jump to content

Change

Kohustuslik lõpueksam matemaatikas

30 replies to this topic

lädra

Uustulnuk

• liige
  • Sugu:mees
Vastu, sest tegelikult piisab põhikooli matemaatikast, et elus hakkama saada. Keskkoolis läheb asi juba jaburaks.. Täiesti mõttetut teemat õpetatakse.

Muidu ise teen küll matemaatika eksami.
Liiga suur

sitavikat

Liige

• liige
tõsi, riik vajab efektiivsemaks arenguks praegusel momendil matemaatikaga seonduvaid alasid. suures plaanis on asi OK. tõenäosus, et plaan läbi läheb on mõistlik, aga tekis küsimus: mis hinnaga? milleks hakata kellelegi midagi jõuga peale suruma? kui selle arvelt väheneb tunduvalt keskkooli lõpetanute arv(lihtne mõõta) ehk teisisõnu jäävad potentsiaalsed muu ala spetsialistid oma tee leidmata, siis see meid küll parema pudrumäe otsa ei vii. see on sihuke käsen, poon ja lasen viisi lähenemine, mis sarnaneb mõned head aastad tagasi valitsenud korrale. asjale tuleb teisiti läheneda, aga oma praktilised ideed jätan hetkel enda teada.

Erti

Liige

• liige
haha, siit poste lugedes tundub, et need kes toetavad matemaatikat, need on ka kuradi head selles(Kaunter), või kes ei toeta, pole ka head: XchopperX, Raux

Ise olin 9nda alguses täielik 0 matemaatikas, ei osanud jagadagi..

ka muus loogilises mõtlemises 0. Teadsin, et eksamid on vaja hästi teha, et edasi kooli pääseda. hakkasin ise õppima, aastaga sai kõik selgeks ja eksam tuli 5. võttis rämedalt aega, kuid asja sai, ütleks, et iga päev nii 1-2 tundi sai matemaatikat õpitud.

ei kahetse midagi, pole enam kunagi ühegi loogilise ainega probleeme tulnud(elektrotehnika,füüsika,keemia,matemaatika,programmeerimine, digitaaltehnika, mikroprotsessorid)

see, et sa end käsile võtad ja asja tõesti selgeks teed - igal ajal parem, kui keskkoolis freeballida niisama ja olla depressed, et matem näkku *****

keskkooli matemaatikas on väga vähe pähe tuupimist, enamus asju on lihtne loogika ja valemid ei ole persest välja tõmmatud. need kõik on nullist tuletatud.

matemaatika võlu ongi SELLES, et sa ei pea sittagi meelde jätma, va primitiivsemad asjad.(algebra)

mul on tihti olnud nii, et midav? kui pikk ja kahtlane valem, siis lähevad mõned nädalad mööda ja saan täiesti aru, kust see valem tuleb. (seda muidugi ise lahates)

(ruutvõrrandi lahendus, liitintressi valem, newtoni seadus, tuletised, füüsika liikumisvõrrandid, you name it)

ütleme, et mingi asi läheb meelest, pole probleemi, väikese MÕTLEMISEGA saad oma teadmised tagasi tuletamisega.

ning ei, ma pole mingi ulme matemaatika fänn - ma isegi ei soovi seda edasi õppima minna ülikooli. üks asi on kindel, matemaatika avab rämedalt uksi. see, et sina ei taha ja sulle ei meeldi - sitt suhtumine

või nagu Richard Dawkins ütleks: 'Science is interesting, if you dont agree - you can fuck off'

Edited by Erti, 01 May 2011 - 09:23.

Posted Image

Rassipassi

Liige

• liige
Lol, ei pea meelde jätma?
ruutjuured, siinuste jms sellise valemid?
Ok, teema ajal veel olid vähemalt meeles, aga minu pea seda cräppi ei kogu, ja ammu meelest läinud. Üldse on mate keskkoolis mingi väga haige süsteem, mis ei arenda küll väga loogilist mõtlemist, õpetaja näitab mingid hullud süsteemid ette, millest ma tunnis aru saan, kuid töö ajal on kök-mök, sest ei oska kuidagi tegema hakata, sest kuidagi ei oska lahendama hakata.
Kui inimesed tahavad seda eksmait teha, siis tehku, aga kohustuslikuks seda küll ei tohi teha.

Ja isegi kirjand on mõttetuks läinud: öeldakse küll, et avalda oma arvamust ja seisukohti ning siis laovad ette tuhat asja, mida kirjutada ei tohi ja kuidas kirjutada ei tohi. Saan aru, et inimene võiks laialdast sõnavara omada, aga milleks keelata sellised sõnakordused nagu on, ja, nemad jne. Kogu aur läheb sõnakorduste vältimisele ja pärast on mingi väga imeliku tekstiga värk, et ise ka ära ei tunne.

Posted Image

Joosep.

since 05

• liige
Kindlasti võiks kohustuslik olla.

Slaphappy.

Liige

• liige
gümna mata peale eksam on mõttetuse tipp.
öelge palun mitu korda ma peale kooli lõppu mingeid tuletise cos/sin x pean leidma???
Sexy.

rainukas3

Liige

• liige
Kindel ei, matat siiski ainult nii palju vaja, et arvutada oskaks... ja siis enam vähem ka aimu oleks ruumaladest jne. Gümna mata pointless

Rait^

imported danish pipe tobacco

• liige

Slaphappy., on 1 mai 2011, 16:43, said:

gümna mata peale eksam on mõttetuse tipp.
öelge palun mitu korda ma peale kooli lõppu mingeid tuletise cos/sin x pean leidma???

View Post

Kunagi mõtlesin samamoodi, aga sellisel tasemel matemaatika tuleb kasuks mõtlemise arendamisele ja loogikale :(
ಠ_ಠ

G.B.

B A Pärakus

• liige
Ise läksin õppima filosoofia teaduskonda ja otseselt pole mul enam mingit tegemist mataga. Eksami tegin mingi ca 70 punni peale (ise olin rahul, sest ma polnud kunagi parim matas ega a kõige motiveeritum).

Tuttavad, kes ei võtnud samas matat, sattusid ülikoolis õppima alasid, kus paljudel oli kõrgem matt sees. Ja siis olid kellad, sest kui gümna lõpus mataga eriti ei tegele, läheb asi suht kiirelt meelest ära.

Pealegi mata eksamist läbi saada keskkoolis on võrdlemisi lihtne, seega miks mitte. Ise ei kahetse, et eksami võtsin. Konsultatsioonides sai ikka nalja.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

italjano2

Liige

• liige
Arvan, et virisemiseks põhjust ei ole, sest see eksam tehakse võrreldes praeguste matemaatika eksamitega kergemaks ning ega see veidike loogilist mõtlemist kellelgi mööda külgi maha ei jookse. Eks ta veidi jama on, et peab ühte ainet veel kindlasti õppima, kuid olgem ausad, inimene on nii laisk kui tal olla lastakse.
.

cccp

Liige

• liige
Matemaatika on liiga tähtsaks tehtud. Me saame aru, et matemaatika on selle jaoks, et loogilisust tõestada, aga tegelikult ei ole vaja seda reaaleus peaaegu üldse. Tööd tehes, sa ei hakka elusees raiskama aega, et paberil kirjalikult või peast arvutada. Loogilist mõtlemist saab arendada ka muutmoodi, sp eelistasin füüsikat matemaatikale kahe käega.
'We cannot establish the truth, instead we can establish clarifications, better structure of the available information. The truth of past times is always difficult to establish and it requires that you have complete background information about all matters and such complete information does not exist'.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users