Augustus, on 17 November 2011 - 17:00, said:
Ma arvan, et see on üpriski raske valik, sest Eesti riik on olnud vaba kõigest 20 aastat. Kui me ajulukku vaatame, siis 1919-1939 oli samuti Eesti 20 aastat iseseisav ning 1929-ndal Usa'st tulnud üleilmne majandussurutis viis põhimõtteliselt Teise maailmasõjani.
Ma tahan seda öelda, et preagu toimub umbes samalaadne stsenaarium, kus demokraatia muutub suurriikides aina ebapopulaarsemaks, sest rahvas otsib rangemat kätt - kes kiirendaks majandustõusu.
mitte demokraatia ei muutu ebapopulaarsemaks, vaid lihtkodanikud saavad aru, et nende riigisüsteem pole tegelikult demokraatia.
kui ajateenistuse vabatahlikkuse kohta mingeid punkte välja tuua, siis positiivselt küljelt astuksid väkke poisid, kellel on reaalselt huvi ja motti asja teha ning igasugu voostrid, keda praegu vastu tahtmist sinna saadetakse, ei peaks seal enda ja teiste aega raiskama. palgaarmee vastu on aga fakt, et eestil pole (hetkel vähemalt ja mitte ka lähitulevikus) piisavalt raha, et armeed ülal pidada. on ka jutud, et vabatahtliku teenistuse/palgaarmee korral jääks mehi liiga väheks, aga kuna ma pole seda asja lähemalt uurinud, siis meh.