Hüppa postitusele

Change

Trahvide aegumine


Sellel teemal on 25 vastust

#1
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
klaabu kui kiirelt mupo trahv ja salasigarettide ostmise trahv aegub ? tahaks lennujaama tööle minna
taust peab puhas olema
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#2
Marvolo

    I SEE YOU

  • liige
  • Postitusi:7 512
  • Liitus:30 sept 2010
  • Sugu:mees

Vaata postitustSoldieR, 15 mai 2017 - 12:18, kirjutas:

klaabu kui kiirelt mupo trahv ja salasigarettide ostmise trahv aegub ? tahaks lennujaama tööle minna
taust peab puhas olema

Ma arvan, et need trahvid ei huvita neid nii väga. Aga sinu vastu räägib hoopis hasartmängurlus ja alkoholisõltuvus.
http://www.postimees...ate-tausta-kapo

Tsitaat

tehakse korrapärast taustakontrolli, et olla kindel, et töötajad on hasartmängu- ja muudest sõltuvustest priid.

Tsitaat

tuleb ette ka olukordi, kus me oleme keeldunud loa väljastamisest. See ei ole olnud seotud terrorismi- või riigivastase ohuga, vaid pigem on inimene olnud korduvalt kriminaalselt karistatud tegude eest, mida me ei taha, et meie territooriumil juhtuks,» selgitas lennujulgestuse juht.


http://www.tallinn-a...ule-kolleegiks/

Tsitaat

Reisijate ja töötajate turvalisuse tagamiseks tehakse kõigile tööle asujatele Taustakontroll sisaldab karistusandmete kontrollimist kõikides elukohariikides vähemalt eelneva viie aasta ulatuses. (Elukohariik – mis tahes riik, kus on elatud püsivalt vähemalt kuus kuud.) Taustakontrolli sujuvamaks läbimiseks on kandideerijal soovitatav esitada elukohariigi karistusregistri väljavõte seal viibitud perioodi kohta, juhul kui elukohariigiks on olnud mõni välisriik.


#3
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
aa jumal tänatud siis ma saan,sest need probleemid mul puuduvad :D
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#4
klaabu

    lvl 33 illuminati

  • administraator
  • Postitusi:15 957
  • Liitus:01 märts 2005
  • Sugu:mees
  • Asukoht:ruum 101
Tõstsin selle eraldi teemaks. Teemas "poliitika" me ei räägi G4Si personalipoliitikast.

Eeldan, et pead lennujaama tööle minemisel silmas seda kuulutust: https://www.cvkeskus.ee/476884?view=3. St jutt ei käi R-kioskisse tööle minemisest.

Isiku sobilikkuse hindamiseks lennuvälja või kopteriväljaku julgestuspiirangualale saatjata pääsemiseks, õhusõiduki meeskonnaliikme sertifikaadi või tunnistuse saamiseks ja lennundusjulgestusalaste ülesannete täitmiseks teostab Kaitsepolitseiamet isiku taustakontrolli.

Mida nimetatud toiming endast kujutab, on kirjeldatud "Lennundusseaduse" § 46-9 (või 46 primm 9):

Tsitaat

§ 469. Taustakontroll

(2) Kontrolli teostatakse füüsilise isiku (edaspidi kontrollitav) suhtes, kes taotleb või omab järgmisi dokumente või kes hakkab täitma või täidab järgmisi lennundusjulgestusalaseid ülesandeid:
1) lennuvälja või kopteriväljaku julgestuspiirangualale saatjata pääsu võimaldav läbipääsuluba (edaspidi läbipääsuluba);
2) õhusõiduki meeskonnaliikme sertifikaat (edaspidi meeskonnaliikme sertifikaat);
3) õhusõiduki meeskonnaliikme tunnistus (edaspidi meeskonnaliikme tunnistus);
4) lennuvälja või kopteriväljaku julgestuspiirangualal julgestusotstarbelise läbivaatuse, juurdepääsukontrolli või muude julgestusmeetmete kohaldamine;
5) lennuvälja või kopteriväljaku julgestuspiirangualal julgestusotstarbelise läbivaatuse, juurdepääsukontrolli või muude julgestusmeetmete kohaldamise eest vastutamine;
6) lennuvälja või kopteriväljaku julgestuse eest vastutamine;
7) kokkuleppelise esindaja julgestuse eest vastutamine;
8) tuntud saatja julgestuse eest vastutamine;
9) pardavarude kokkuleppelise tarnija julgestuse eest vastutamine;
10) julgestuskoolitusi läbiviiva instruktori ülesannete täitmine.

(3) Kontrolli tulemus võib olla aluseks:
1) läbipääsuloa ja meeskonnaliikme sertifikaadi ning tunnistuse väljastamisest keeldumiseks ning nende kehtetuks tunnistamiseks;
2) kontrollitava tööle või teenistusse võtmisest keeldumiseks ja töö- või teenistussuhte lõpetamiseks või teenuse kasutamisest keeldumiseks;
3) käesoleva seaduse alusel antava loa või tunnustuse andmisest keeldumiseks või nende kehtetuks tunnistamiseks.
[RT I, 26.02.2015, 2 - jõust. 01.03.2015]

(4) Kontrolli tulemusena peab kohaldama käesoleva paragrahvi lõikes 3 sätestatud meetmeid, kui esinevad järgmised asjaolud:
1) kontrollitava tegevus on suunatud Eesti Vabariigi julgeoleku vastu;
2) kontrollitav on seotud organisatsiooni või liikumisega, mis oma tegevusega eirab avalikku korda või mille eesmärk on rünnata lennundustegevust;
3) kontrollitav on piiratud teovõimega.

(5) Kontrolli tulemusena võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 3 sätestatud meetmeid, kui esinevad järgmised asjaolud:
1) kontrollitav on kriminaalmenetluse osaline kahtlustatavana või süüdistatavana;
2) kontrollitav on karistatud tahtlikult toimepandud kuriteo eest viimase viie aasta jooksul ja neid karistusandmeid ei ole karistusregistrist kustutatud;
3) kontrollitaval on mitu väärteokaristust ja neid karistusandmeid ei ole karistusregistrist kustutatud;
4) kontrollitav on isikuandmete ankeedis või sellele lisatud dokumentides tahtlikult varjanud andmeid, esitanud valeteavet või võltsitud andmeid;
5) kontrollitaval on narkootilise või psühhotroopse aine, alkoholi- või hasartmängusõltuvus;
6) kontrollitaval on psüühikahäire, mis piirab tema võimet oma käitumisest aru saada või seda juhtida;
7) kontrollitav on pikemat aega viibinud välisriigis asjaoludel, mis ei ole tuvastatavad.

(6) Kaitsepolitseiametil on õigus käesoleva paragrahvi lõigetes 4 ja 5 nimetatud asjaolude esinemist kontrollida ka läbipääsuloa või meeskonnaliikme sertifikaadi ja tunnistuse kehtivusajal või ajal, mil kontrollitav täidab käesoleva paragrahvi lõike 2 punktides 4–10 nimetatud lennundusjulgestusalaseid ülesandeid.

(7) Kui kontrollitava suhtes kohaldatakse käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud meetmeid, nimetatakse kontrollitav võimaluse korral teisele ameti- või töökohale või vabastatakse teenistusest käesoleva seaduse alusel ja avaliku teenistuse seaduses sätestatud korras või lõpetatakse töösuhe käesoleva seaduse alusel ja töölepingu seaduses ettenähtud korras.

(8) Kontrolli tegemiseks, välja arvatud käesoleva paragrahvi lõikes 6 nimetatud juhul, peab kontrollitav esitama isikuandmete ankeedi ja kirjaliku nõusoleku isikuandmete töötlemiseks järgmiselt:
1) lennuvälja või kopteriväljaku käitajale või Lennuametile, kui taotletakse läbipääsuluba;
2) lennuettevõtjale, kui taotletakse meeskonnaliikme tunnistust;
3) Lennuametile kõikidel muudel käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud juhtudel.

(9) Isikuandmete ankeedis esitab kontrollitav oma isikuandmed, andmed perekondlike sidemete, hariduskäigu ja tööalase tegevuse kohta ning muud andmed, mis võimaldavad kontrollida käesoleva paragrahvi lõigetes 4 ja 5 nimetatud asjaolude esinemist. Võimaluse korral esitab kontrollitav koos isikuandmete ankeediga selles toodud elu- ja töökohaandmeid ning hariduskäiku kinnitavad dokumendid ning karistusandmed või ametliku kinnituse nende puudumise kohta kõigist taotluses märgitud elukohariikidest, välja arvatud Eestist.

(10) Lennuvälja ja kopteriväljaku käitaja, lennuettevõtja ning Lennuamet edastavad kontrollitava esitatud dokumendid kontrolli tegemiseks Kaitsepolitseiametile.

(11) Kaitsepolitseiamet teavitab kirjalikult 15 päeva jooksul pärast dokumentide kättesaamist lennuvälja ja kopteriväljaku käitajat, lennuettevõtjat ning Lennuametit kontrolliga tuvastatud käesoleva paragrahvi lõigetes 4 ja 5 toodud asjaoludest.

(12) Kui kontrolli läbiviimiseks tuleb Kaitsepolitseiametil teha järelepärimine rahvusvahelisele organisatsioonile, välisriigile või kohalikule omavalitsusele või haridusasutusele, võib kontrolli tulemustest teavitamise tähtaega pikendada kuni 45 päevani.

(13) Isikuandmete ankeedi vormi kehtestab valdkonna eest vastutav minister määrusega.

vt määrust: https://www.riigitea.../5053/Lisa.pdf#

SÜÜTEGUDE AEGUMISEST

"Mupo trahvi" puhul me räägime ilmselt väärteost? "Karistusregistri seaduse" (KARRS) § 24 lg 1 p 1 järgi karistusandmed kustutatakse registrist ja kantakse üle arhiivi, kui väärteo eest mõistetud või määratud rahatrahvi tasumisest, aresti kandmisest, üldkasuliku töö sooritamisest või põhikaristusena juhtimisõiguse äravõtmisest on möödunud üks aasta;

"Salasigarettide ostmise" all pead silmas ilmselt maksumärgiga märgistamata või teistele nõuetele mittevastavas müügipakendis tubakatootega või tubakatootega seonduva toote hoidmise eest saadud karistust, s.o "Tubakaseaduse" § 39? Kuivõrd tegemist on väärteoga, siis selle aegumisest olen juba kirjutanud.

Registrisse kantud isiku karistusandmetel on õiguslik tähendus isiku karistatuse ja kuriteo või väärteo korduvuse arvestamisel kuni andmete kustutamiseni (vt KARRS § 5 lg 1). Avalikku teenistusse (politsei, vangla jne) kandideerides või "Lastekaitseseaduse" tähenduses lastega töötaval isikul võivad ka arhiivi kantud andmetel olla õiguslik tähendus. Konkreetsele ametikohale kandideerides see nii ei ole.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

#5
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
pikk jutt sitt jutt anna mulle link kust ma saan enda nime sisse lüües teada mis karistused mul on ja millal aeguvad mupo trahv oli 8 eurot suitsud 100 eurot ma ei mäleta millal sain
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#6
klaabu

    lvl 33 illuminati

  • administraator
  • Postitusi:15 957
  • Liitus:01 märts 2005
  • Sugu:mees
  • Asukoht:ruum 101

Vaata postitustSoldieR, 22 mai 2017 - 17:04, kirjutas:

pikk jutt sitt jutt anna mulle link kust ma saan enda nime sisse lüües teada mis karistused mul on ja millal aeguvad mupo trahv oli 8 eurot suitsud 100 eurot ma ei mäleta millal sain
https://www.e-toimik.ee

logid ID-kaardi v mobiil-IDga sisse. Mõne brauseriga oli vist see asi natuke kapriisne, et kui firefoxiga ei tööta, siis vaheta brauserit. Seal on kohe avalehel link karistusregister. Valid menüüst "uus päring". Siis "päringud enda kohta". Päringu liigiks valid "isikupäring" ja lõpuks peaks sulle pdf fail tekkima.

Kui hakkama ei saa, siis kandideeri lihtsalt tööle. Vaevalt, et sind seadusevastaselt tööle lastakse.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

#7
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
tra sa nii targalt seda juttu pead ajama,ütle lihtsalt puust ja punaselt ära aja seda chiba chaba :D

tule roccal marese teen õlle välja
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#8
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
id kaart mul on muid asju mul pole võta masin kaasa ja tule külla vms
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#9
klaabu

    lvl 33 illuminati

  • administraator
  • Postitusi:15 957
  • Liitus:01 märts 2005
  • Sugu:mees
  • Asukoht:ruum 101

Vaata postitustSoldieR, 22 mai 2017 - 19:16, kirjutas:

id kaart mul on muid asju mul pole võta masin kaasa ja tule külla vms
sul on vaja:
1. id-kaart
2. ID-kaardi PIN koode
3. arvutit, mis töötaks ja milles oleks brauser ja internetiühendus ja id-kaardi lugeja

no ja suts mõistust ka, et need asjad klappima saada
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

#10
Tener

    Gooby pls

  • liige
  • Postitusi:261
  • Liitus:04 märts 2010
  • Sugu:mees
Ta ütleski Sulle täpselt ära, mida tegema peab.

#11
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
id kaardil on pin koodid w :D


milleks mulle arvuti kui mul on iphone
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#12
SoldieR

    Reino

  • liige
  • Postitusi:14 945
  • Liitus:11 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tallinn,Kristiine rajoonis
suitsu mul on tule külla

kast ale kok nisuõlu on ka ja juustu
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

#13
emaga räägid ka nii vä

    dindu nuffin

  • liige
  • Postitusi:3 783
  • Liitus:17 nov 2008
  • Sugu:mees
  • Asukoht:@ Church

Vaata postitustSoldieR, 22 mai 2017 - 19:26, kirjutas:

suitsu mul on tule külla

kast ale kok nisuõlu on ka ja juustu

Ilmselt tulid klaabule need " tule õikale, saad perse " kutsed meelde ja ta ei riski.
tra sa oled veel lollim kui mina

#14
VIKTORIA PÜSSIGA

    Liige

  • liige
  • Postitusi:1 665
  • Liitus:05 veebr 2013
  • Sugu:ei ütle
  • Asukoht:BRC TAGUMENDIS
mine siis sõbra juurde ja tee smart id vms maei tea soldat sa ikanii saamatu

#15
Palm.

    Liige

  • liige
  • Postitusi:1 304
  • Liitus:02 juuni 2012
  • Sugu:mees
Kujutan juba vaimusilmas ette, kuidas Reino lennujaamas turvauksega maadleb ja mõne kolleegi käest "alekok nisuõlle ja juustu" eest läbipääsu nuiab.

#16
hkaar

    Liige

  • liige
  • Postitusi:389
  • Liitus:08 mai 2012
  • Sugu:mees
Trahvid aeguvad 3 aastat ja kohtuätituri tasu aegub 10 aastaga

#17
Ralvo

    Mister Raivo

  • liige
  • Postitusi:5 765
  • Liitus:05 juuni 2007
  • Sugu:mees
  • Asukoht:su naise tuss
Patud ei aegu

Posted Image


View PostRobi., on 24 oktoober 2018 - 12:10, said:


SKateing is for daun syndrom kids like bmx


Posted Image Like Raivo


#18
VAHVA SELL

    Liige

  • liige
  • Postitusi:654
  • Liitus:27 dets 2014
  • Sugu:ei ütle
müüdud?

#19
hkaar

    Liige

  • liige
  • Postitusi:389
  • Liitus:08 mai 2012
  • Sugu:mees
Ma isiklikult olen igasuguse aegumise poolt kui kellegile võlgu jään. Miks üldse maksta kui saab mitte maksta?

#20
VAHVA SELL

    Liige

  • liige
  • Postitusi:654
  • Liitus:27 dets 2014
  • Sugu:ei ütle
täpselt minu mõte.
.
.
.
.
.
.
ou viieka saad muidu laenu teha?





1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat