pms korraliku läbu saab teha ka kvaliteetsema joogiga:D okei,kellele meeldib viin,ok,ei koti,a kui ei maitse ja siis kallad alla vastu tahtmist,see on naljakas. Igashuvitavaid asju on ju mida proovida aga siiski on võimalusi teha piiritusega asju.
Copy paste,pole minu tehtud nii,et. kui kedagi häirib võin toppida spoilerisse.
Siin ka siis väike valik eksootilisi ja vähem levinud kokteile:
"Arizona Bill"
Arizona Bill on jook, mis nõuab suhteliselt spetsiifilist seltskonda, nohh sihukest, kus ikka igat segu ei jooda, sellist, milles domineeriv osa on sageli feminiinne ning mis niipea lahku ei lähe. Sest vaat koksipudelit ei ole mitte igas kohas
Koostis: piiritus, vesi, ploomimahl, üks padrun kokteiligaasi
Valmistamine: keedetud vett segada piiritusega suhtes 3:2, segu segada kokku 1:1 ploomimahlaga, kogu vedelik valada koksipudelisse ja lasta sinna sisse 1 padrun gaasi. Juua külmalt.
"Mr. Brainwash"
Tõeline jubedus, aga odav!
Koostis: piiritus, käärind kali, kaseriisikate esimene kupatusvedelik, "Mr. Proper"
Valmistamine: piiritus ja kali segatakse koguses 1:1, umbes kahekordne kaljakogus kupatusvett segatakse lisaks ja siis veel tubli sorts "Mr. Properit" hulka. Joojad jäid erakordselt kiiresti täis.
"Segu nr. 7"
Segu nr. 7 on jook, mida võite kõhkluseta pakkuda oma parimale sõbrale, külla sõitnud vanaemale, jook, mida sobib tarvitada pimedatel õhtutel küünlavalgel koos...jne.
Koostis: piiritus, keedetud vesi, arooniamahl, kirsimahl (mõlemad suhkruga), aniisitilgad
Valmistamine: piiritus ja vesi segada koguses 1:3, segada 1:1 aroonia- ja kirsimahla ning eelnevalt valmistatud seguga kokku mahus 1:1. Mõned tilgad aniisi lisaks, jahutada ja siis juua. Kuratlikult hea jook!
"Karauul!"
Karauul on lihtne näide sellest, kuhu viib püsivus ja kindel meel.
Koostis: viin, snuus, õunamoos, must tee, limonaad "Kelluke"
Valmistamine: "Kellukesele" valatakse lisaks umbes kolmveerandis samas koguses viina, seejärel segatakse sinnasamasse pool liitrit õunamoosi, tikutops snuusi ja umbes sama palju musta teed. Kogu see kraam segatakse hoolikalt segi, pannakse kas klaaspurki või suurde kokapudelisse, korgitakse kõvasti kinni ja unustatakse päevaks-paariks päikse kätte. Ettevaatlikult avatud purk/pudel filtreeritakse läbi, vedelikku juuakse, möginat võetakse lusikaga peale. Karauul!!!
"Liikva"
Liikva - see on eriti karm külmarohi. See on - eeter küüslauguga. Merca soovitab. No comments.
"Classic"
Classic on klassikaline odavamate sünnipäevade ja koosviibimiste jook; see on pika traditsiooniga ja selle valmistamine pole ka just teab kui keeruline.
Koostis: viin, apelsinimahl (100%).
Valmistamine: esimene raund - viin ja mahl segada mahus 1 : 4
teine raund - viin ja mahl segada mahus 1 : 3
kolmas raund - viin ja mahl segada mahus 1 : 2 TRALLALALLA!
"Piro klassika"
Vaat Tartu linnas on mägi, millel on Pirogovi nõlv, see on otse Raekoja taga. Sooja ilmaga võid Piro klassikat saada peaaegu iga mahaistunud seltskonna käest. Politseinikele meeldib see samuti - neid heldib vaatepilt, kus noored kokat joovad.
Koostis: viin, Coca-cola hard versioon.
Valmistamine: lihtsal segatakse kokat ja viina mahus, mida kõri nõustub vastu võtma. Kui näed suvel Tartu Raekoja ümbruses lõbusaid seltskondi, suured kokapudelid käes, võid enamvähem kindel olla, et vähemalt üks pudel sisaldab "Piro klassikat".
"Hüva rüüp!"
Hüva rüüp valmis esmakordselt FFF-i metalpunkris Oiul. Seda jooki iseloomustab väike alkoholiprotsent ja väga hea maitse. Lisan niipalju, et kui tegime ämbritäie jooki, siis seda jätkus vaid kahele ja kui rüüp otsa lõppes, olime kohe valmis uut segama.
Koostis: 1,5L pudel Sangria veini, 2L Coca-cola hard versiooni, pool liitrit jõhvikasiirupit.
Valmistamine: valada ämbrisse koola, vein ja siirup, segades lisada vett kuni ämber täis saab. Juua kohe!
"Tiigri piim"
Tiigri piim on üks salakavalamaid jooke, mis võib karusuuruse mehemüraka jalad täiesti ootamatult süldiks muuta. Kui plaanite seda segu valmistada, siis ärge seda kindlasti tehke päev enne tööpäeva, selle joogi tarvis varuge endale igaks juhuks 2 päeva.
Koostis: piiritus, suhkruga kondentspiim.
Valmistamine: piiritus ja piim segada vahekorras 1:2 .... 1:1....2:1, kuidas parasjagu olukord võimaldab. Tänu kondentspiima maitse üleküllusele (on ta ju mõeldud maitset ja tooni andma juba väikses koguses) ei saa jooja asu, kui kange joogiga tal tegelikult tegemist on ja nii võib juhtuda, et inimene joob alkoholi umbes viinapudeli jagu sisse ja ei saa sellest aru enne, kui üritab diivanilt tõusta... Mõne inimese soolestikule on see aga liig ja nii võib juhtuda, et järgmine päev veedetakse puhtalt potil istudes. Seepärast soovitataksegi 1 päev varuks jätta.
"Pinakulaada"
Pinakulaada on "Pina Colada" kodumaine suurepäraselt töötav versioon.
Koostis: piiritus, suhkruga kondentspiim, kaks suurt kookospähklit, pirnisiider
Valmistamine: siider ja piiritus segatakse koguses 5:1, lisatakse umbes pool purki kondentspiima, millele valatakse juurde kookospähklite mahl ning segitambitud säsi, kogu see möll segatakse segi ja pannakse külmkappi pooleks päevaks seisma. Nohh...enne loengusse minekut teed asja valmis, siis koolist tulles õhtul hea seltsis juua.
"Manatarga vikat"
Manatarka tehakse mõningate bioloogide poolt valdavalt pärast seenepraktikume. See on nagu pidulik punkt läbitud painajale. Mis toob aga esile uued, ja hullemad painajad. Teinekord on mõistlik droogi manustaja kas tooli või voodi külge kinni siduda.
Koostis: viin ja punase kärbseseene kübar või punase kärbseseene ekstrakt.
Valmistamine:
Versioon nr.1: pannakse punane kärbseseen ööks vette ligunema, järgmine päev võetakse vedelik, ja segatakse seda viinaga koguses 3 : 1
Versioon nr. 2: kuivatatakse punase kärbseseene kübar, juuakse viina ja hammustatakse seent peale. Eriti efektne on seda teha maaliini bussis hüsteeriliste vanamuttide silme all.
"Niiduk"
Niiduk on...niiduk nohh
Koostis: viin, Vana Tallinn ja Sovetskaja Schampanskoje.
Segamine: kuidas kunagi, sõltuvalt sellest, mida parasjagu rohkem on. Julm niiduk!
"Bloody Mary Stud mix "
Vereva Mari tudengimix on taas midagi erilist.
Koostis: piiritus, ketshup, paprika, must pipar, sidrun
Valmistamine: piiritus ja ketshup (praegu jutt poolest L ketshupist) segatakse kokku võrdses mahus, lisatakse võimalikult pisikeseks hakitud 3 paprikat, supilusikatäis peent musta pipart ja ühe sidruni mahl. Sidruni sisu hakitakse samuti peeneks ja lisatakse lobile. Koored kasutusse ei lähe. Segu seisab külmas 24 tundi ja ongi valmis!
"Lemo"
Lemo valmistamisel on tarvis palavat päikest...see on jook, millega võib ära petta suvalise "spetsialisti", selle joogi valmimine nõuab aga munga kannatlikkust.
Koostis: viin, suur sidrun, kohvioad
Valmistamine: pudelitäis viina valatakse purki, sinna lisatakse suur sidrun, mille külgedesse on tehtud pikad sisselõiked, milledesse on igaühte surutud 1 - 2 kohviuba. Purk suletakse tihedalt ning pannakse nädalaks aknale päikest nautima. Nädala pärast on nektar valmis. Parim märjuke jääb sidruni sisse, sidrun kas süüakse ära või pressitakse sealt vedel välja.
"Tsifiir"
Tsifiir pärineb rootsi kardinate tagant.
Koostis: keev vesi, must tee.
Valmistamine: kruusi peale 4 - 5 supilusikatäit või terve väike pakk teed ja peale keev vesi. Kruus katta kaanega ja lasta veel jahtuda, kuni juua saab. Pärast kruusitäie vedeliku manustamist olge valmis kohtuma kõiksuguste elavate ja surnud vägimeeste vaimudega...ja hoidke alt, sest suur osa neist ei armasta teid!
"Taevaväravad"
Taevaväravad on jook, mida kasutasid need, kellede jaoks Nõukogude Armee oli sama mis surm ja kes soovisid ellu edasi jääda. Pärast selle joogi tarvitamist tunnistavad teid süüdimatuks absoluutselt kõik instantsid, olgu see siis psühhiaatria, prokuratuur, politsei või Sovjeti Superdubitare ise. Mõju kestab minimaalselt 3 päeva, aga on kestnud ka nädalajagu... Õnneks selle põrgujoogi üht komponenti enam nii lihtne kätte saada pole.
Koostis: tareen ja viin.
Valmistamine: mis siin ikka...paar tabletti alla ja viint peale. Ja olge seda tehes heas tujus! Sest pidage meeles - saabuvate hallutsinatsioonide tooni määrab teie esmane põhiemotsioon. Te võite 3 päeva taevas hõljuda...aga te võite ka nädal aega tapjate eest ära joosta (õudseim retsimine oleks siis selle inimese "rahustamiseks" kuskile kinni sidumine).
"Parmatuhha"
Selle joogi valmistamist ja joomist olen oma elus vaid 1 kord näinud, kuid räägitakse, et mingil ajal olnud see odavaim võimalus kiirkorras Manituu juures ära käia.
Koostis: sitt õlu ja dihlofoss (kunagi väga laialt kasutusel olnud kärbsemürk).
Valmistamine: avad pudeli, lased sinna paar-kolm sortsu dihlofossi sisse, segad natuke ja jood õlle kohe ära. Praktiliselt kohe pärast pudeli tühjendamist on deliiriumiseisund käes.
"Rahaba"
Rahaba - see on beduiinide jääkülm tuli.
Koostis: kange alkohol (lahjendatud piiritus sobib ideaalselt), punane ja roheline chillipilar, till, arbuusi mahl (või ka toore kurgi mahl...), kookospähkel.
Valmistamine: piprad (2+2) ja till tambitakse imepeeneks, nende mahl ei tohi seejuures kaotsi minna! Umbes kruusitäis alkoholi segatakse kahe kruusitäie arbuusimahlaga, sinna lisatakse till-pipar ja kookose mahl (koore tipp tuleb maha saagida, nii et ülejäänut saaks kruusina kasutada) ning kogu see segu pannakse külmkappi ja jahutatakse maha esimeste jääkristallide tekkeni. Jook valatakse kookospähklisse ja juuakse kõrrega. Kõrre abita pole seda jooki lihtsalt võimalik juua...eks keele taluvusel ole ka oma piir.
Rida
Rida pole mitte mingisugunegi segu ega midagist...see on lihtsalt üks võimalus jooki tarbida.
Rea puhul on joogiks tavaliselt poe(monopoli)viin. Ja juuakse seda järgmiselt.
Lauale pannakse 40+x viinaga täidetud sõrmkübarat. Kõik ilusti ritta. Ja siis hakkab patsient rohtu manustama. Manustatakse sedasi - sõrmkübaratäis suhu ja siis ootad 10 sekundit, enne kui võtad järgmise doosi. Seda on nimetatud ka mehisuse prooviks. Proov ise on väga lihtne. Alla 20 sõrmkübara - sa oled veel laps, su maks ei pea seda vastu ja üleüldse oleks pett sulle palju kasulikum. 20 sõrmkübarat - sind saab juba mehepojaks nimetada. 25 sõrmkübarat - täismees. 30 sõrmkübarat ja sa oled kõva mees. 35 sõrmkübarat ja üle selle - hirmus mees, mine ruttu hospidali ja lase välja uurida, kuidas see sul õnnestus.
"Süvaveepomm" a'la Alo
Siin on taas tegu igati aatelise mikstuuriga.
Alo võtab klaasi õlut ja pitsi viina, virutab pitsi klaasi ja joob klaasi põhjani. Ja nii jätkab kuni mats ära käib.
Minu kommentaar sellele: soovitan enne tarvitamist siiski klaasist pits välja koukida. Tuleb odavam. Ja maitse on ka kindlasti pehmem.
Dat is weird !