Hüppa postitusele

Change

Painavad küsimused

Sellel teemal on 28197 vastust

Shiim

Vötame Mönuga

• liige
  • Liitus:11 aug 2006
  • Sugu:mees

Vaata postitustLiiiisu, 12 juuni 2012 - 12:31, kirjutas:

my bad siis, mõtlesin automaatselt seda, kui juhtimisõigus on ära võetud ja kõik karistused ei aegu aastaga või ma eksin?

"Liiklusseaduse" § 106 lõige 6 sätestab: Kui esmase juhiloa omajal on mootorsõiduki juhtimisõigus karistuseks ära võetud, tunnistatakse tema mootorsõiduki juhtimisõigus ja talle väljastatud esmane juhiluba kehtetuks. Kui isikule on antud mõne mootorsõiduki kategooria juhtimisõigus enne esmase juhiloa esmakordset väljastamist, siis nende mootorsõidukite kategooriate juhtimisõigust ei tunnistata kehtetuks. Mootorsõiduki juhtimisõigust ja uut esmast juhiluba võib ta taotleda pärast järelkoolituse läbimist ning liiklusteooria- ja sõidueksami edukat sooritamist.

Kõik karistused aeguvad aastaga. Ka krimkad, aga nendest jääb mingi märk ikka kuskil arhiivis

Karistusandmed kustutatakse registrist ja kantakse üle arhiivi, kui:

1) väärteo eest mõistetud või määratud rahatrahvi tasumisest, aresti kandmisest või üldkasuliku töö sooritamisest on möödunud üks aasta;

Erki

Liige

• liige
  • Liitus:18 juuni 2006

Vaata postitustShiim, 12 juuni 2012 - 12:24, kirjutas:

Vaata postitustLiiiisu, 12 juuni 2012 - 11:06, kirjutas:

Vaata postitustFree Will, 12 juuni 2012 - 10:33, kirjutas:

Hey.

ehk oskab keegi öelda kas tõesti on uue liiklusseaduse kohaselt selline djeela, et kui tahad vahtralehtedest vabaneda ja sul on kehtiv rikkumine siis peab teooria eksami uuesti tegema?? :o

Anna andeks, aga see on korduvalt igalt poolt läbi käinud :D - Kui Sul on alates 01.07.2011 kehtiv rikkumine ja omad vahtralehti, pead nendest lahtisaamiseks sooritama ARKis teooria ja sõidueksami, makstes need ka täies ulatuses kinni :)

Anna andeks, aga mina sain enda esmased juhiload vahetatud ilma teooriata, seda põhjusel, et trahvi sain kuu enne lubade vahetamist ja seda polnud sisse märgitud veel. Great success :D

Karistused on kehtivad üks aasta, tähendab vahtraleht võib eksida esimese aasta jooksul, kui teisel aastal eksib siis läheb eksamile.

Ja sõidueksamit ei pea uuesti sooritama. Kust tuleb üldse selline arusaam kui liiklusseaduses seda kirjas pole?

"Liiklusseaduse" § 106 lõige 5 sätestab: Kui esmase juhiloa omajal on liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist."

A'la lahtise turvavööga sõit läheb ka sinna alla? Ja mis täpsemalt on kehtiv karistus? Tänud.

Muutis Erki, 12 juuni 2012 - 12:57.

Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:

Ühesõnaga... Mingil kindlal perioodil toimus palju seksi ning armastust, aga kahjuks tegid kõik seda valede inimestega?

Vaata postitust

Free Will

Vanemliige

• liige
  • Liitus:31 okt 2006
See teooria eksam mis tuleb sooritada sisaldab uusi küsimusi ka või?
Sellesuhtes, et kui ma 2011 aasta märtsis ARKi eksami edukalt sooritasin, siis kas nüüd uue eksami sooritamine nende teadmistega on võimatu?

Kui jah siis sel juhul loobun parem lubadest kui hakkan uut liiklusseadust tuupima...
Reefer Party

girill

Liige

• liige
  • Liitus:12 juuni 2010
  • Sugu:naine
Loobud lubadest? :D
tark tegu.... pole see uus liiklusseadus midagi nii hull, ostad uue testi raamatu ja vaikselt lahendad ;)

Shiim

Vötame Mönuga

• liige

Vaata postitustErki, 12 juuni 2012 - 12:56, kirjutas:

A'la lahtise turvavööga sõit läheb ka sinna alla? Ja mis täpsemalt on kehtiv karistus? Tänud.

Iga liiklusseaduse rikkumine läheb sinna alla, seega ka turvavööta sõitmine. Vahetuse korral pead teooria tegema, kui trahvi said teisel aastal vahtralehe omamisel. Kui trahvil saab 12 kuud enne täis kui lubadevahetust lähed tegema, siis eipea teooriat sooritama ja see aasta hakkab jooksma päevast mil trahvi ära oled maksnud. Kehtiv trahv ongi see mis pole aegunud, ehk järgmine aasta samal ajal ta enam kehtiv pole

Vaata postitustFree Will, 12 juuni 2012 - 13:33, kirjutas:

See teooria eksam mis tuleb sooritada sisaldab uusi küsimusi ka või?
Sellesuhtes, et kui ma 2011 aasta märtsis ARKi eksami edukalt sooritasin, siis kas nüüd uue eksami sooritamine nende teadmistega on võimatu?

Kui jah siis sel juhul loobun parem lubadest kui hakkan uut liiklusseadust tuupima...

Liiklusseadus ei muutunud märgatavalt ja paljud tuttavad kes tegid vana liiklusseaduse järgi on läinud uue puhul bingot mängima ja sama lihtsalt läbi saanud. Samas kui rahast kahju, siis ei võta tükki küljest korra liiklustestide läbi lahendamine :D

Free Will

Vanemliige

• liige
  • Liitus:31 okt 2006
Ega ma päris tõsiselt ei mõelnudki seda lubadest loobumist... lihtsalt ilgelt marru ajab, et tänu väikesele kiiruseületamisele tuleb hakata UUT liiklusseadust õppima... Oleks test vanaseaduse järgi - siis veel võtaks kätte ja kordaks veidi õpitut...

// Oot, trahv hakkab kehtima hetkest mil ma selle ära maksan?
Sellesuhtes, et kui ma eelmine kuu jäin vahele ja otsustki veel kätte pole saanud - siis pole mul kehtivat rikkumist?
Ehk saaksin kohe esimesel võimalusel libedasõidu jms. ära teha ning asjaga ühele poole saada ennem kui kehtiv rikkumine peale tuleb?
(Kui kaua kogu protsess aega võiks võtta? Kuu ajaga mängiks välja? Arvestades seda, et 2e nädala pärast saan otsuse kätte + 2nädalat maksmiseks.)

Või teine variant oleks äkki see, et maksan selle trahvi ära ja ootan ühe aasta, kuni rikkumine aegub. Alles seejärel läheksin lube pikendama.
(Kui kaua võib aega möödas olla lubade kehtivuse lõppemisest, kuni veel pikendada saab?)

Muutis Free Will, 12 juuni 2012 - 14:20.

Reefer Party

Shiim

Vötame Mönuga

• liige

Vaata postitustFree Will, 12 juuni 2012 - 14:06, kirjutas:

Ega ma päris tõsiselt ei mõelnudki seda lubadest loobumist... lihtsalt ilgelt marru ajab, et tänu väikesele kiiruseületamisele tuleb hakata UUT liiklusseadust õppima... Oleks test vanaseaduse järgi - siis veel võtaks kätte ja kordaks veidi õpitut...

// Oot, trahv hakkab kehtima hetkest mil ma selle ära maksan?
Sellesuhtes, et kui ma eelmine kuu jäin vahele ja otsustki veel kätte pole saanud - siis pole mul kehtivat rikkumist?
Ehk saaksin kohe esimesel võimalusel libedasõidu jms. ära teha ning asjaga ühele poole saada ennem kui kehtiv rikkumine peale tuleb?
(Kui kaua kogu protsess aega võiks võtta? Kuu ajaga mängiks välja? Arvestades seda, et 2e nädala pärast saan otsuse kätte + 2nädalat maksmiseks.)

Või teine variant oleks äkki see, et maksan selle trahvi ära ja ootan ühe aasta, kuni rikkumine aegub. Alles seejärel läheksin lube pikendama.
(Kui kaua võib aega möödas olla lubade kehtivuse lõppemisest, kuni veel pikendada saab?)

Kõige parem on selliste küsimustega pöörduda http://195.80.106.13...loa-vahetus#311 mnt foorumi kus saab külastajana ka küsimusi küsida

Ise mõtlesin vahtralehte pikendada, aga kehtiva trahviga pole see võimalik:D

// Omal oli sama teema, et ei saanud kiirmenetlust. Tänu millele jõudsin enne lubade vahetuse teha kui karituse registrisse trahv tekkis. Et läksin sinna, vaadati, et viimane trahv 2010 ja kõik:D Ei pidanud teooriat tegema.

Libedasõidu saad kehtiva trahviga ka ära teha. Nendel üldjuhul järjekordi pole. Mul kulus 2 päeva sellele. Üks päev teooria ja teinepäev pärnus libedarajal

Muutis Shiim, 12 juuni 2012 - 14:28.

oww

jou heeliumid

• liige
  • Liitus:24 jaan 2009
Mida oodata tööintervjuult ja mida ei tohiks teha? :D
//üks lollakas küsimus veel, et kas 2-3 nädalase noore habemega on väga ebaviisakas kohale ilmuda? Just hakkasin esimest korda kasvatama :S

Muutis oww, 12 juuni 2012 - 15:50.

Posted ImagePosted Image

Shiim

Vötame Mönuga

• liige

Vaata postitustoww, 12 juuni 2012 - 15:10, kirjutas:

Mida oodata tööintervjuult ja mida ei tohiks teha? :D

:D

haribo

Keep going!

• liige
  • Liitus:06 jaan 2008
palju pärnus sõbrapildi tegemine maksta võiks fotograafi juures?

või üleüldse eestis?

Rassipassi

Liige

• liige
  • Liitus:19 märts 2008
Kas keegi oskab öelda, mis peaksin tegema, kui Facebook-i pokkeri laadimisel tuleb error 324, ehk mingi empty net response?
Tuleb ainult minu kontoga, aga igas arvutis ja igas brauseris. Olen proovinud internet history koos cookiede jms kustutada. Aitas ainult korraks ja järgmine kord ei lasknud jälle ja nüüd ei aita enam seegi. Olen registry clean-up'i teinud ja ka see ei aita. Ja samuti olen kandnud hoolt selle eest, et Pop-up blocker-is see exception listis oleks. Et siis mis soovitusi kellelgi on?

13 Reede

Liige

• liige
  • Liitus:22 sept 2010
kas mitte "Predatorz" tantsugrupp ei osalenud Eesti Talendis millalgi?

täna mängid saksofoni, homme reedad kodumaa

Rix

Liige

• liige
  • Liitus:03 okt 2009
Kus see teema asub, kus mingi tüüp müüs internetis teenimise skeemi, mis ei vajanud investeerimist ja pidi olema legaalne? Ei leia enam :S
:(

13 Reede

Liige

• liige
  • Liitus:22 sept 2010

Vaata postitustRix, 12 juuni 2012 - 20:30, kirjutas:

Kus see teema asub, kus mingi tüüp müüs internetis teenimise skeemi, mis ei vajanud investeerimist ja pidi olema legaalne? Ei leia enam :S

https://www.neonet.ee...__fromsearch__1

// On hessi kebabiburger hää?

Muutis 13 Reede, 12 juuni 2012 - 21:30.

täna mängid saksofoni, homme reedad kodumaa

Chronos

Liige

• auliige
  • Liitus:21 nov 2006

Vaata postitust13 Reede, 12 juuni 2012 - 20:33, kirjutas:

Vaata postitustRix, 12 juuni 2012 - 20:30, kirjutas:

https://www.neonet.ee...__fromsearch__1

// On hessi kebabiburger hää?

Hesburgi kebabiburger on täielik saast. Alla igasugust arvestust, maitset pole ollagi, pigem võta selle raha eest midagi muud..

HOWDOESITFEEL

<4

• liige
  • Liitus:11 apr 2012
mis samsung s2 kõne vastu võttes automaatselt kõll peal on, kuidas maha võtta?

katkine5

I´m not bossy, I just have better ideas.

• liige
  • Liitus:22 apr 2005
Lähed kõrvaga vastu enne kui ekraan pimedaks jõuab minna?
Alcohol is for people who can afford to lose a few brain cells.
For every male action, there is a female overreaction.
Time you enjoy wasting is not wasted time.

HOWDOESITFEEL

<4

• liige
ei, lihtsalt, kui võtan vastu siis juba kõlar peal

samurai.

Liige

• liige
  • Liitus:20 aug 2007
Automaatne ei ole? Vaata ehk seaded üle.

HOWDOESITFEEL

<4

• liige
ma ei taju seda androidi eriti :D, selleks küsisingi

Muutis HOWDOESITFEEL, 13 juuni 2012 - 13:54.

27 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 27 külalist, 0 anonüümset kasutajat