Gerry, 22 november 2012 - 16:51, kirjutas:
kanakukk jr, 22 november 2012 - 16:42, kirjutas:
Gerry, 22 november 2012 - 15:32, kirjutas:
Kui ma ostan Tallinnas telefoniga ID-pileti sooduspileti (60senti vms maksab) ja tuleb kontroll, kas kontrollitakse ka õpilaspiletit või näeb ID kaarti tsekates ära kontroll kas ma tõesti veel õpilane või ei? Õpilaspilet olemas ja kehtib aastalõpuni kuid koolis pole kevadest saadik käinud, sellest ka see küsimus, et kas tasub seda sooduspileti kasutada või jääb vahele.
Süsteem kontrollib piletit ostes automaatselt soodustust. Kui sind EHIS-es (hariduse infosüs) pole, siis tuleb sõnumiga teade, et võta soodustust tõendav dokument kaasa.
Kui sa ei ole sügisel oma õpilaspiletit uuendanud, siis see ei ole ju kehtiv.
ISIC-kaardiga soodustus kehtib minu meelest ka pärast seda, kui sa juunis kooliga lõpparve teed, sest kaardi kehtivus lõpeb 31.12. Täpsema vastuse saad ilmselt Tallinna Transpordiametist, kes neid asju korraldab.
Ühesõnaga kui tellin telfiga sooduspileti siis tuleb sõnum et pean õpilaspileti kaasavõtma ja seljuhul kontrollitakse seda? Ja kuna see kehtib aasta lõpuni siis pole probleemi. Lihtsalt nädalake veel ainult Tallinnas mul olla siis ei viitsi mingeid kuu kaarte teha ja pabertalonge ma ka ei taju.
Mul ongi ISIC-kaart ja kehtivus kuni 31.12.2012.
Mina muponautide käitumist ei oska prognoosida. Minu loogika ütleb, et kui suvel sai kooliga ühele poole, siis justkui oleks ka loogiline, et sa õpilastele ettenähtud soodustust kasutada ei saa. Aga kuna sul on mingi dokument ette näidata ja Tallinna LV määrus justkui mingeid piiranguid peale dokumendi olemasolu ei sea, siis justkui peaks kõik laabuma:
Tsitaat
/---/
(3) Soodustuse kasutamise õigust tõendavaks dokumendiks on:
1) õpilastel - isikustatud e-kaart koos isikut tõendava dokumendiga, Eesti Vabariigi isikutunnistus (ID-kaart) või Eesti Vabariigis väljastatud õpilaspilet või sellega võrdsustatud ISIC Scholar kaart;
2) üliõpilastel - isikustatud e-kaart koos isikut tõendava dokumendiga, Eesti Vabariigi isikutunnistus (ID-kaart) või Eesti Vabariigis väljastatud üliõpilaspilet või sellega võrdsustatud ISIC Student kaart või Swedbanki Tudengikaart;
https://oigusaktid.t...lex_akt.akt_vkp