Hüppa postitusele

Change

Baila kaardid !


Sellel teemal on 2 vastust

#1
Jooosep

    d-.-b

  • liige
  • Postitusi:1 046
  • Liitus:14 jaan 2007
  • Sugu:mees
Tere, et .. ehk on siin inimesi, kes teavad mängu "Baila" .. tegemist siis joomismänguga
baila.pri.ee

jah, sealt saab osta neid kaarte, aga saab ka tavaliste kaartidega mängida ..
siit ka minu küsimus - et kas keegi saab öelda mulle need värgid .. et mis kaart mida tegema paneb .. tean aint niipalju, et nt J - mehed joovad ja Q - naised joovad .. Kindlasti on neid variante palju, niiet, palun postitage ka erinevaid variante ..

Jääb huviga ootama, tänud ette.
Postitas pildi

#2
Siim

    Liige

  • liige
  • Postitusi:4 257
  • Liitus:05 mai 2007
  • Sugu:mees
Inimesed istuvad ringis (5-8 on suht parim mängijate arv, rohkemaga saab harva juua ja vähemaga ei pea te ühte ringigi vastu )
anyway, kaardid pannakse tagurpidi lauale ja aetakse laiali. esimene inimene tõmbab ühe kaardi ja näitab seda kõigile. igal kaardil on oma tähendus. kui kaardi määratud tegevus on tehtud, tõmbab järgmine inimene kaardi jne kuni kõik laualolevad kaardid on ümber pööratud.
Kaartide tähendused (soovitan üles kirjutada paberi peale, muidu täis peaga ununevad ära):
2 - kaardi võtja joob ise
3 - brändid, margid jne. - kaardi võtja ütleb ühe sõna (nt. BMW), temast järgmine inimene peab nimetama samast kategooriast ühe sõna (nt. Audi vms) jne kuni keegi eksib või kordab juba öeldud sõna. see, kes eksib või kordab, joob.
4 - luuletus - kaardi võtja ütleb ühe lause/rea ning järgmine inimene peab sellega riimuva lause/ rea ütlema. jällegi, kes eksib, see joob.
5 - jagad 5 lonksu - kaardi võtja ütleb, kes seltskonnast peab jooma ning mitu lonksu (ühe inimese kohta max 3 lonksu)
6 - reegel - kaardi võtja kehtestab reegli, nt. 'peab ise endale pai tegema'. reegel peab olema alati mingi tegevus, mida saab jälgida/kontrollida ning reeglit peab täitma enne joomist (jagatud lonksude korral enne igat lonksu). kui keegi joob ilma reeglit täitmata, peab ta reegli täitma ja uuesti jooma (muidugi ainult juhul, kui keegi märkab, et ta viilis). kuna pakis on 4 6'te, siis on mängu lõpuks ka 4 reeglit, mida tuleb täita õiges järjekorras.
7 - jood ise - sama nagu 2
8 - lõuakas (vms) - kui keegi saab 8, siis iga kord, kui ta paneb oma rusika vastu lõuga (või toetab lõua käe peale), peavad kõik seltskonnas sama tegema. viimane, kes seda teeb, joob. uus 8 vahetab eelmise inimese välja. (seda tuleb üldiselt teha vaikselt ja märkamatult, mitte kõva häälega kuulutada vms)
9 - jagad 1 lonksu - sama, mis 5 pmtselt
10 - questionmaster (võite ka parema sõna leiutada) - kaardi võtja saab 'küsimusemeistriks' ehk tema küsimustele ei tohi vastata. kui keegi vastab tema küsimusele, peab vastaja jooma. samas kui tema küsimusele vastata "questionmaster", peab meister ise jooma. uus 10 vahetab meistri välja.
poiss - kõik mehed joovad
emand - kõik naised joovad
kuningas - ühine jook - laua keskele pannakse soovitavalt suur klaasi või õllekann. esimesed 3 inimest, kes saavad kuninga, valavad klaasi oma jooki (nii palju kui nad ise soovivad), neljas inimene, kes kuninga saab, lisab oma jooki ning joob seejärel klaasi tühjaks. (jooma peab kohe ning suht ühe lonksuga)
äss - kosk - kaardi võtja alustab joomist. sel ajal kui tema joob, tohib temast järgmine inimene jooma hakata jne. kõik peavad jooma niikaua, kuni esimene inimene seda teha otsustab. kui tema lõpetab, tohib alles temast järgmine inimene lõpetada jne.

#3
Jorgen

    Liige

  • liige
  • Postitusi:7 223
  • Liitus:17 apr 2004
  • Sugu:mees
See brändid ja margid on nii, et kes kaardi võtab ütleb. Maale tulid uued ( siia käib mingi asi ). A'la uued telekad ja öeldakse teleka firmasid ja kes ei oska või kordab, joob.
7 on numbri mäng. Ei tohi öelda 7mega jaguvat arvu ja 7mega lõppevat arvu. 7mega jaguvad ja 7mega lõppevad numbrid lihtsalt jäetakse vahele.





1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat