Hüppa postitusele

Change

12. klassi planimeetria(ringjooned)


Teemale pole keegi vastanud

#1
Kennu

    BREATHE IN, BREATHE OUT

  • liige
  • Postitusi:4 116
  • Liitus:16 juuni 2006
  • Sugu:mees
Teisipäeval on töö, kui keegi mingid lahendused suudab välja mõelda oleks tore.



108. Kolmnurka, mille külgede pikkused on a, b ja c, on joonestatud poolring nii, et tema diameeter asub küljel c. Avaldada ringi raadius.
109. Ringjoon puutub täisnurkse kolmnurga suuremat kaatetit ja läbib selle kolmnurga üht tippu. Leida ringjoone raadius, kui ringjoone keskpunkt asetseb hüpotenuusil ning kaatetid on 3 cm ja 4 cm.
110. Täisnurksesse kolmnurka on joonestatud poolringjoon nii, et ta diameeter asub hüpotenuusil ja keskpunkt jaotab hüpotenuusi osadeks 15 cm ja 20 cm. Leida poolringjoone selle kaare pikkus, mis jääb poolringjoone ja kaatetite puutepunktide vahele.

111.Täisnurkse kolmnurga pikem kaatet on ringjoone diameetriks. Leida selle ringjoone pikkus, kui lühema kaateti pikkus on 15 cm ja täisnurga tippu hüpotenuusi ning poolringjoone lõikepunktiga ühendava lõigu pikkus on 12 cm.
112. Võrdhaarse kolmnurga alus on 24 cm ja haar 15 cm. Leida niisuguse ringjoone raadius, mis puudutab haarasid aluse otspunktides.
113. Rombi on joonestatud ring ning ringi ruut, mille pindala on neli korda väiksem rombi pindalast. Leida rombi teravnurk.
114. Võrdkülgse kolmnurga külgedele on joonestatud ruudud. Ruutude tipud, mis ei ühti kolmnurga tippudega, on omavhel järgemööda ühendatud. Avaldada saadud hulknurga pindala antud kolmnurga külje a kaudu.
115. Ringjoonel raadiusega r on võetud järgemööda kaared 30°, 60°, 90°, 120°. Leida jaotuspunktide poolt moodustatud kumera viisnurga pindala.
116. Kuueks võrdseks kaareks jaotatud ringjoonel on jaotuspunktid ühendatud omavahel üle ühe. Avaldada tekkinud kuuetipulise tähe pindala ringi raadiuse r kaudu.





1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat