Hüppa postitusele

Change

Liisingu autoga sõit

Sellel teemal on 9 vastust

--

Ülelasketiir

• liige
  • Liitus:23 juuni 2006
  • Sugu:mees
Tervist! Küsimus selline, et isal on auto liisingus ja mul oleks vaja sellega sõita, aga mind ei ole auto passis kasutajana kirjas ja vastutav kasutaja on isa, kuid auto omanikuks on siis vatav Pank vms. Siis, millistel tingimustel ma võiksin selle autoga sõita? Kas ainult siis kui isa on kõrval, või kui olen passis kirjas. Või võib isa teha ka mulle volituse, ja võin sellega sõita?
Kui ainus võimalus on ennast autopassi kasutajaks lisada, siis kuidas see protsess käib? Pean minema panka asju ajama jne või kuidas?
Ja googlet ärge pakkuge, seal teemad pmst ainult 2005 - 2007 aastast ja ajaga muutub nii mõndagi ma usun.
:thanks4:

Siim

Liige

• liige
  • Liitus:05 mai 2007
(4) Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud dokumentidele peab juhil kaasas olema mootorsõiduki omaniku poolt väljaantud mootorsõiduki kasutamise kirjalik nõusolek, kui juht soovib Eestis registreeritud sõiduautoga või kuni 3500-kilogrammise täismassiga veoautoga sõita Eestist välja mitte Euroopa Liidu liikmesriiki ja tema nimi ei ole kantud mootorsõiduki kasutajana sõiduki registreerimistunnistusele. Kirjalikku nõusolekut ei pea olema, kui omanik või registreerimistunnistusele kasutajana kantud isik on kaassõitja.

Aga kuna auto kuulub pangale ja on liisitud, siis sina niisama sellega sõita ei või (v.a kui isa on su kõrval?) ja su isa ei saa sulle volitust ka kirjutada. Kuuluks see auto temale, oleks lugu teisiti (noh, siis poleks volitust üldse vaja, piisab kui autodokumendid on kaasas). Nii olen vähemalt mina asjadest aru saanud.

Muutis Siim, 07 märts 2012 - 15:34.

--

Ülelasketiir

• liige
Aga oskad seda ka öelda, kuidas ennast sinna kasutajaks saada? Lähen lihtsalt isaga ARKi ja panen kirja, või on vaja ka pangast enne võtta mingid nõusolekud ja asjad?
/Muidu tänud selle abi eest hetkel.

Muutis --, 07 märts 2012 - 15:37.

jev

• liige
  • Liitus:24 dets 2007
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustSiim, 07 märts 2012 - 15:30, kirjutas:

(4) Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud dokumentidele peab juhil kaasas olema mootorsõiduki omaniku poolt väljaantud mootorsõiduki kasutamise kirjalik nõusolek, kui juht soovib Eestis registreeritud sõiduautoga või kuni 3500-kilogrammise täismassiga veoautoga sõita Eestist välja mitte Euroopa Liidu liikmesriiki ja tema nimi ei ole kantud mootorsõiduki kasutajana sõiduki registreerimistunnistusele.Kirjalikku nõusolekut ei pea olema, kui omanik või registreerimistunnistusele kasutajana kantud isik on kaassõitja.

Aga kuna auto kuulub pangale ja on liisitud, siis sina niisama sellega sõita ei või (v.a kui isa on su kõrval?) ja su isa ei saa sulle volitust ka kirjutada. Kuuluks see auto temale, oleks lugu teisiti (noh, siis poleks volitust üldse vaja, piisab kui autodokumendid on kaasas). Nii olen vähemalt mina asjadest aru saanud.

Mina saan hoopis nii aru, et Eestis sõitmiseks pole vaja mitte midagi peale auto dokumentide. :)

Cemtey

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:18 sept 2010
Minuteada eksid liisingulepingu vastu kui paned rooli kellegi kolmanda. St pole üldse lubatud liisinguandja poolt tavaliselt kedagi teist rooli lasta. Siiski elukogemus on näidanud, et kedagi reaalselt ei huvita kes roolis oli ka siis kui auto vanarauaks sõidetakse. Süüdi on ikka see kes tegelikult olema peaks mitte sina kui kolmas osapool kes liisinguloata autorooli läks. Pigem on see punkt sisse viidud ainult selleks, et liisingulepingu sõlmija vastutaks auto varalise väärtuse eest, mitte ei veeretaks teise kaela.

Edit: lihtne vastus küsimusele siis trahvi pole saanud kui on sõidetud tavalise volitusega kellegi teise liisingu autoga ja kinni peetud. Autopassist ja siis vastutava kasutaja volitusest peaks piisama. (on nii sõidetud, kinni peetud - trahvi pole saanud). Lähtutakse ilmselt ikka sellest, et varastatud poleks. Autopassis oled siis pole mingit probleemi, võid autopassi ka maha jätta, volitusest rääkimata.

Muutis Cemtey, 07 märts 2012 - 16:22.

--

Ülelasketiir

• liige
Okei, tänud!
Võib teema lukku panna

Krahh

Liige

• liige
  • Liitus:15 juuni 2008
Lähed vastavasse panka ja seal teed endale volituse. Endal sama teema olnud kunagi.

tehnikcore

Liige

• liige
  • Liitus:10 märts 2012
  • Sugu:ei ütle
Minul isal ka liisingu auto ja mingit asja ei pidanud tegema ainult pean kandma auto passi kaasas kui sõidan ja ühekorra ka politsei kinni pidanud ja pole mingit jama tulnud lihtsalt küsitud näita autopassi ja juhilube ja öeldi korras võid edasi sõita. Et mingit volitusi vaja ei lähe, piisab ainult autopassist

Muutis tehnikcore, 10 märts 2012 - 13:07.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Nüüd ei ole enam vaja volitust, pass kaasa ja korras.
Posted Image
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

TheTT

Kõigi parim sõber

• auliige
  • Liitus:17 dets 2003
Siin on valeinfot kõvasti. Seaduse järgi ei ole lubatud sõita ilma volituseta. Antud juhul saab volituse anda ainult Pank. Kui sa sõidad ilma volituseta liisingu autoga või ilma, et sa passis sees oleks peaksid seaduse järgi trahvi saama. Iseasi on see, mis tujus politseinik on, kes sind kinni peab. Juhul, kui paned autoga matsu pole vahet, kes süüdi on. Kui pank pole sind volitanud ja sind passis pole kindlustus kahju ei korva ja kõik tuleb omast taskust kinni plekkida.

Selleks, et seaduslikult sõita pead võtma pangalt volituse lisada auto tehnilisse passi üks kasutaja juurde (ennast), siis sellega lähed ARK-i, maksad seal miski €20 ja tehakse sulle uus tehniline pass, kus sa oled kasutajana sees.
Postitas pildi

1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat