Raivo, on 27 märts 2009, 14:04, said:
Kas arvutis saab olla kaks sama windowsit?
Mul hetkel windows xp home edition, kuid sellel sound omadega pees ja ei suuda seda kuidagi tagasi saada, formatit ka eriti ei tahaks teha. Et kui uus sama windows peale lasta, kas üldse seda saaks teha ja kas seal siis oleks nagu täiesti tühjus ikka, et drivereid jms poleks tolle peal?

kui sul on 2 kõvaketast on asi lihtne - paigaldad teise windowsi teise kõvaketta peale
aga 1 kõvakettaga on asi raskem.
sul on vaja midagi mille pealt bootida (mitte kõvaketta pealt) ja kus oleks partitsioonide suuruse muutmist võimaldav programm. olen proovinud, windows xp plaadil oleva partitsiooni halduriga ei saa muuta partitsiooni suurust kui seal midagi peal on (st. kui muudad kustutab ära). Aga näiteks linux ubuntu live cd peal on programm "partition editor" millega saab selle imelihtsalt ära teha.
mine poodi, osta cd plaat (kui juba on pole vaja minna poodi)
http://www.ubuntu.com/ tõmba siit endale ubuntu LIVE CD, ja põleta see plaadile.
pane plaat sisse ja tee arvutile restart, kui käivitub kõvaketta pealt siis tee uuesti restart ja mine BIOSisse ja pane CD pealt bootimine esimeseks ja teiseks pane kõvaketta pealt. kui ubuntu on käivitunud vali ülevalt vasakult riba peal "system" ja siis administration vist ja käivita partition editor. selle kasutamine peaks olema lihtne ka neile kes esimest korda linuxit kasutavad. kui sul on vana windows xp partitsioon muudetud selliseks nagu tahad siis kustuta tühjaks ülejäänud osa ja pane windows xp plaat sisse ja installimisel vali tühi osa
Pickpocker, on 27 märts 2009, 15:23, said:
eem, pigem mul ema pani parooli peale, tahaks lihtsalt parooli teada mingit moodi

võid proovida nii, et tee klaviatuur tolmuseks, ja kui su ema parooli kirjutab siis jääb näha mis nuppe ta on vajutanud. aga et ta peale sisselogimist rohkem nuppe ei näpiks ütle et sul on vaja ruttu arvutisse saada, mõtle mingi põhjus. siis lihtsalt arva ära parool tähtede põhjal
Muutis Peeeter, 27 märts 2009 - 15:39.