Hüppa postitusele

Change

Lõpuraamat

• Sa ei saa siia teemasse postitada
Sellel teemal on 8 vastust

F00ked

Nädalavahetaja

• liige
  • Liitus:20 juuli 2005
  • Sugu:mees
Tervitused!
Olen hädas sellise ülesandega. Nmelt on vaja teha gümnaasiumi lõpuraamat, kus on kõikide õpilaste/õpetajate mäletastused/iseloomustused/naljad/pildid ja mida kõike veel.
Tekstid ja pildid on olemas, kuid absoluutselt ei kujuta ette kuidas selline asi välja võiks näha.
Mis formaadis ja kuidas asja lahendada?

Ehk on kellelgil kogemusi, ideid või õpetussõnu antud teemal?
Oleksin vägagi tänulik!

Muutis Hereo., 15 juuni 2009 - 17:22.

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
tee powwapoindi esitlus :D :D

Eddy

Madis

• liige
  • Liitus:09 märts 2005
Me teeme ka midagi sarnast kingiks õpetajale (mälestuseks meist - pildid ja info meie kohta). Kui soovid võin ankeedi saata sulle.
Postitas pildi

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Noh.. sa võid sellest teha täpselt samasuguse raamatu nagu päris raamat, lihtsalt virtuaalsel kujul, kus siis üks lehekülg (või leheküljepaar) oleks ühest inimesest.
Kui asi läheb lihtsalt plaadile, a'la viskad dvd-mängijasse ja siis peaks kuidagi see asi jooksma hakkama, või keegi näitab dataprojektorist seinale, siis võid ju teha lihtsalt piltide slaidshow(teksti saab päris kenasti pildile juurde panna), kus kõik oleks kujundatud nagu raamat (ma usun et sellist raamatu template'i ei ole väga keeruline leida). Või kui äkki mingi pauerpointi-laadse variandi saaks kuidagi otse jooksvaks slaidshowks teha oleks päris ideaalne, saaks pildid ja teksti lihtsalt ühendada.

Ühtegi muud varianti mul ei tule küll pähe.. see raamat muidugi on mu esimene mõte, võid ka mingi muu idee peale tulla, aga see slaidshow variant on küll ainus tehniline lahendus mida ma oma peas ette kujutan (kui sa just arvutiasjandust nii palju ei jaga, et mingeid hulle programme ja asju valdad, millega midagi hoopis erilist valmistada saab)

Mu kujutluses näeks see välja umbes midagi sellist (väga random pilt on, lihtsalt illustratiivne)
Spoiler

Alguses oleks selline korralik pilt, siis mingine üldine huinjamuinja - nimi, millal kooli tuli, kuidas lõpetas, mingi huvitav karakteriseeriv lausejupp (a'la klassi tola vms.) jne. Siis oleks teiste õpilaste mälestus, õpetajate mälestus ja siis mingid humoorikad vms. pildid veel lisaks. Muidugi need kriipsud mis tekstiala tähistavad on siiski väga illustariivsed ja sellisele asjale väga tihedat teksti ei tasuks panna.

See oleks ilmselt variant kuidas minna selle lahendaksin. Eriti lahe oleks veel see kui saaks slaidshow kuidagi selliselt teha, et need leheküljed nagu reaalselt edasi keeraksid ennast ja muidugi peaks slaid piisavalt kaua püsima, et seda jõuaks lugeda ja naerda selle üle piisavalt.

Loodetavasti saad vähemalt natuke abi, või vähemasti ideid.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

M66k

iidne ja laisk kasutaja

• auliige
  • Liitus:16 dets 2003
Ära mingit powerpointi küll tee. Pigem üks korralik PDF.
#xServu @ quakenet

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
PDF'ist poleks nagu suurt kasu eriti kui asi CD peale läheb, lihtsalt üks suvaline fail CD peal, mis tuleb toppida arvutisse, et keegi seda vaadata saaks (parandage mind kui ma eksin).
Läheks see kuskile netti üles siis oleks loomulikult PDF parim variant, aga kuna see läheb CD peale ja ma eeldan, et leiaks rakendust kellegi dvd-mängijas või dataprojektori pealt seinale näidates, siis ei ole selle PDF'iga ju midagi peale hakata.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

M66k

iidne ja laisk kasutaja

• auliige
  • Liitus:16 dets 2003

XchopperX, 15 juuni 2009, 23:14, kirjutas:

PDF'ist poleks nagu suurt kasu eriti kui asi CD peale läheb, lihtsalt üks suvaline fail CD peal, mis tuleb toppida arvutisse, et keegi seda vaadata saaks (parandage mind kui ma eksin).
Läheks see kuskile netti üles siis oleks loomulikult PDF parim variant, aga kuna see läheb CD peale ja ma eeldan, et leiaks rakendust kellegi dvd-mängijas või dataprojektori pealt seinale näidates, siis ei ole selle PDF'iga ju midagi peale hakata.

Vaata postitust

No ma siiski usun, et arvutist vaatamise osakaal on suurem, sest paljudel polegi eraldi DVD/CD lugejaid ning isegi kui on, siis HD telekaid või kõrglahutusega projektoreid, mis normaalse teksti lugemiseks sobiksid (väikse pildiresolutsiooni korral peaks suht suure fontiga kirjutama, et tekst kribu poleks), on väga vähestel.
#xServu @ quakenet

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006
meil tehakse ikka korralikul paberkandjal, kusagil kirjastuses prinditakse välja. a5 formaadis peaks olema vist, ühel lehel on 2 õpilase iseloomustused.

Ega's midagi, hea et sedagi.

F00ked

Nädalavahetaja

• liige
  • Liitus:20 juuli 2005
Mulle isiklikult oleks ka paberkandjal asi rohkem istunud.
See oli kellegi rumal idee plaadi peale asi orgunnida ja minu kaela asi lükata.
Progemisest tõesti mitte essugi ei mõista, kuid kujundamisest küll. Kuna tõesti tuleb nii, et igaüks peab kodus oma plaadi arvutisse lükkama ja mingi lambi fasili käima lükkama, oleks PDF variant vast kõige reaalsem, aga kuidas saab PDF readeriga nii teha, et seal oleks erinevad leheküljed ja mida saab siis edasi-tagasi keerata ja vaadata.

1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat