Hüppa postitusele

Change

O: Vana aja asjad

Sellel teemal on 23 vastust

fengarm

Liige

• liige
  • Liitus:03 veebr 2012
  • Sugu:mees
Tere! Kui Sul on vanavara, mida Sa ei vaja, pakun võimalust vahetada see eurode vastu.

OSTAN:

* Mündid ja paberraha enne 1940
* Medalid ja ordenid
* Kuld ja hõbe
* Pudelid enne 1940
* Raamatud enne 1880
* Kõik muu, mis tundub vana ja väärikas

Pakkumisi ootan e-posti aadressile werromynt@gmail.com või foorumi privaatsõnumina.

Kõike head ja hinnalisi vanavaraleide Teile!

Postitas pildi

Huvi vanavara vastu tekkis mul juba 12-aastase põngerjana. Leidsin kapist ühe poolerublase hõberaha, millest sai mu mündikogu seeme. Mida kauem vanavaramaailma jälgisin, seda selgemaks sai, et...

...oht antiigile on suur - paljud inimesed sulatavad kuldmünte eheteks või müüvad kokkuostu, kus väärismetalli eest makstakse vaid kaalu järgi; vanaema õelt osteti karbitäis Vene hõberublasid 25 krooniga, kuigi väärtus võis olla kõrgem; tuttavalt vanahärralt viidi kolm raamatut 1790. aastatest ära aitähhi eest.

Enamikul inimestel pole aastasadu vana "kolaga" midagi peale hakata, küll aga eurodega, niisiis pakungi vahetusvõimalust: vanakraam mulle, eurod Sulle.

Ostetud vanavara jõuab minu või mõne teise asjatundja kollektsiooni, kus on tagatud ajalooväärtuste säilimine heades tingimustes.

Muutis fengarm, 01 veebruar 2014 - 02:20.

#Priit

Liige

• liige
  • Liitus:13 jaan 2008
Hea töö vanaema, et sa sadu raamatuid mõtlesid lihtsalt ära põletada.
Loodame, et korjad neid asju ikka, mitte ei müü kusagil osta.ee-s edasi lol.

Muutis #Priit, 29 jaanuar 2014 - 08:45.

KeegiKolmas

Liige

• liige
  • Liitus:16 nov 2005
tikutopsi etikette ka korjad?

fengarm

Liige

• liige
#Priit, kui ma ise ei korja, leian ma oma seitsmeaastase kogemuse ja tutvuste kaudu huvilise, kelle kollektsiooni jääb ese lõplikult. Tagan lihtsalt selle, et ajaloolised esemed ei läheks kuhugi kaduma ja ei satuks kogemata prügi hulka. Valus on näiteks kuulda lugusid kahe euro eest antiigihaidele müüdud tsaarirubladest või ehteks sulatatud kuldmüntidest. Kahjuks juhtub seda väga sagedasti.

KeegiKolmas, tikutopsietiketid mulle huvi ei paku, aga palju nad üldjuhul ei maksa. Tean Tallinnas ühte meest, kes neid kogub, võid talle helistada, Ardi on ta nimi, telefon 517 6272.

Muutis fengarm, 29 jaanuar 2014 - 15:47.

fengarm

Liige

• liige
Olen samal teemal kättesaadav ka facebookis: https://www.facebook...90822204512648/

fengarm

Liige

• liige
Värskendan.

Hendrikz

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:08 veebr 2014
Mul kuskil vedeleb ~100+ aastat vanad vene rublad. Üsna surnud seisus, aga mitte katki. Täiesti umbes, mis arvad, et võiksid välja käia? Ma ei viitsi niisama välja otsida ja skännerisse visata. Lazy as fuck ya know.

fengarm

Liige

• liige
Kui on paberraha, siis väärtus paar senti tükk kui üldse müüa õnnestub. On ka haruldasi allkirjakombinatsioone, mis maksavad rohkem, aga just seda nad ongi - haruldased. Eriti nõutud on vene paberraha varasemast ajast kui 1898. Nt 3 rubla 1895 oleks kallis. Hõberublade puhul algavad hinnad 15 eurost ja ülespoole.

Muutis fengarm, 10 veebruar 2014 - 08:44.

Hendrikz

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:08 veebr 2014
Mul üks selline ja veel igast erinevaid:
http://www.coins.ee/nsvl-3-rubla-1947

Pean üles otsima kuskilt kodust. Kolimise käigus ära kadunud see mapp mille vahel hoian.

fengarm

Liige

• liige
Selle konkreetse eksemplari teeb hinnaliseks perfektne säilivus - pleekimata, kortsudeta, rebenditeta, üleüldse ideaalne, nagu ka pildilt näha. Tavaseisus maksab niisugune raha 2-6 eur.

fengarm

Liige

• liige
Värskendan

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Mul on ka väike kollektsioon (paarsada reichsmarka, üle saja tsaariaegse rubla, ~80 kopikat 1868-1915, 1 dollar bill 1899, 2 dollarit 1918, 2 kaardiatlast 1846 jne)
Aga suurem osa neist on suhteliselt väärtusetud, sest suure osa määrab ära säilivus ja ka paberrahadel allkiri.

Postituse eesmärk oli anda ülevaade, et kõik mis tundub 100 aastat vana, ei pruugi olla väärtuslik. Soovitan enne maha müümist teha ka ise uurimistööd, et ei saaks vastu pükse.
Alustuseks võiksite ise uurida selliseid raamatuid: bitkin catalogue of russian coins ja Krause Standard catalog of world paper money. Nendest on võimalik saada väikene ülevaade, kas on üldse mõtet asjaga edasi tegeleda.
Aga tuleb ka natuke uurida säilivuse määramist.

Pikk jutt tuli, aga küsimus teema algatajale, et kas sa kollektsioneerid endale mingit kindlat kollektsiooni või kõigest midagi?

Posted Image
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

fengarm

Liige

• liige

Vaata postitustMäkk, 24 veebruar 2014 - 19:54, kirjutas:

Pikk jutt tuli, aga küsimus teema algatajale, et kas sa kollektsioneerid endale mingit kindlat kollektsiooni või kõigest midagi?

Kõige rohkem olen keskendunud esimese Eesti Vabariigi müntide kogumisele, aga igasugune muu kraam pakub ka huvi. Soovitan lugeda esimeses postituses pildi all olevat juttu.

fengarm

Liige

• liige
Värskendan.

Olks

smd

• liige
  • Liitus:26 apr 2007
Tääkide vastu on huvi?

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
tääkide müümine peaks olema keelatud meie riigis.

fengarm

Liige

• liige
Värskendan.

Muutis fengarm, 31 juuli 2014 - 23:05.

laatsim

Liige

• liige
  • Liitus:02 aug 2006

Vaata postitustfengarm, 29 jaanuar 2014 - 15:45, kirjutas:

#Priit, kui ma ise ei korja, leian ma oma seitsmeaastase kogemuse ja tutvuste kaudu huvilise, kelle kollektsiooni jääb ese lõplikult. Tagan lihtsalt selle, et ajaloolised esemed ei läheks kuhugi kaduma ja ei satuks kogemata prügi hulka. Valus on näiteks kuulda lugusid kahe euro eest antiigihaidele müüdud tsaarirubladest või ehteks sulatatud kuldmüntidest. Kahjuks juhtub seda väga sagedasti.

KeegiKolmas, tikutopsietiketid mulle huvi ei paku, aga palju nad üldjuhul ei maksa. Tean Tallinnas ühte meest, kes neid kogub, võid talle helistada, Ardi on ta nimi, telefon 517 6272.

Mis sinu eesmärk siis on täpsemalt. Mittetulundusühing ja maailmaparandus?
Või maksad lihtsalt paar euri rohkem ja lõppeesmärk on ikka ju sama - müük/teenimine. Ja ise oled ju täpselt see sama, mis sa kirjutasid- antiigihai.
FC LIVERPOOL!

fengarm

Liige

• liige

Vaata postitustlaatsim, 02 august 2014 - 10:08, kirjutas:

Mis sinu eesmärk siis on täpsemalt. Mittetulundusühing ja maailmaparandus?
Või maksad lihtsalt paar euri rohkem ja lõppeesmärk on ikka ju sama - müük/teenimine. Ja ise oled ju täpselt see sama, mis sa kirjutasid- antiigihai.

Paljud asjad jõuavad minu kogusse, mitte ei lähe müügiks. Osad esemed müün küll kindlate spetsialistidele edasi. Selliste vahendustehingutega püüan olla enam-vähem nullis: kohati mõni euro kasumit, kohati sama palju kahjumit. Antiigihaiks ma end ei nimetaks, vanavara pole mu põhitegevus. On sul aga midagi pakkuda? No sest ma ei kujuta näiteks ette, et lähed mingi teenusepakkuja juurde lagastama ilma igasuguse soovita teenust kasutada. No näiteks oled tanklas ja karjud diislihinna pärast, kuigi endal pole autotki?

Eelistan edaspidi teemakohaseid postitusi. Teema on teadagi ärifoorum, kus tegeldakse ostu, müügi ja vahetusega. Arvamus- ja läbuteemasid on foorumis vast mujal, kui vaevuda otsima.

Muutis fengarm, 02 august 2014 - 21:33.

fengarm

Liige

• liige
Värskendan teemat.

8 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 8 külalist, 0 anonüümset kasutajat