Hüppa postitusele

Change

Asjade müümine internetis

• Sa ei saa siia teemasse postitada
Sellel teemal on 7 vastust

Gerry

saudi prints

• liige
  • Liitus:15 apr 2005
  • Sugu:mees
Tervist,

Ilmselt liigub siin foorumis mõni inimene kes sarnase küsimusega kokku puutunud või oskab mingit tarka nõu anda mulle.

Olen päris tihti sõpradele/tuttavatele interneti vahendusel tellinud erinevaid väiksemaid esemeid (telefonide kaitsekiled, varuosad jne) ja selle arvelt kasumit teeninud, kuid viimasel ajal olen hakanud mõtlema, et miks mitte siis kohe tellida mingit toodet hulgi ja siis internetis maha müüa, osta.ee jne vahendustel. Kuidas selline asi seadusesilmis välja näeb? Ebaseaduslik? Seaduslik? Maksud jäävad ju riigile tulemata...

Ma ei räägi siin hetkel mingi suure poe püsti panemisest, vahest võiks ju tellida midagi suuremas koguses, et selle arvelt natukene lisaraha teenida.

Näiteks: tellin hiinast iphone ümbriseid 25tk, müün neid erinevates müügiportaalides ja foorumites, teenin väikese kasumi. On see seaduslik?

Kas on üldse ohtu et sellise tegevusega mingi jama kaela võib saada või on see selline JOKK teema, et vabandad välja "kirjavea tõttu tellisin rohkem kui vajasin ja nüüd müün ülearused maha"?

Sattusin siis sellise artikli otsa ja sellest ka mu küsimused:
http://e-kaubandusel...alveasutustele/

Ei viitsi nagu aegajalt lisaraha teenimise tarbeks küll firmat püsti panema hakata et siis omakorda paberimajandusse ja maksudesse uppuda saaks.

Muutis Gerry, 06 jaanuar 2013 - 21:42.

>JaCk<

Liige

• auliige
  • Liitus:05 mai 2007
Kui sa nö e-poodi ei loo vaid müüd oma ostetud kaupa nt osta.ee, okidoki, buduaar jne müüd, siis ei tohiks probleemi olla. Olgem ausad, suurem osa buduaari kaupa on välismaalt odava raha eest tellitud ning seejärel müüki paisatud (kasumi eesmärgil). Seetõttu ei saa väita, et selline tegevus kriminaalne oleks.
Postitas pildi

Deud

Impossible doesn't exist!

• liige
  • Liitus:16 nov 2008
Loe see läbi

http://rahafoorum.ee...php?f=82&t=5489
Postitas pildi

Gerry

saudi prints

• liige

Vaata postitust>JaCk<, 06 jaanuar 2013 - 21:46, kirjutas:

Kui sa nö e-poodi ei loo vaid müüd oma ostetud kaupa nt osta.ee, okidoki, buduaar jne müüd, siis ei tohiks probleemi olla. Olgem ausad, suurem osa buduaari kaupa on välismaalt odava raha eest tellitud ning seejärel müüki paisatud (kasumi eesmärgil). Seetõttu ei saa väita, et selline tegevus kriminaalne oleks.

Ise mõtlesin ka nii, sest epoodi kindlasti ilma OÜta tegema ei hakka ja tahakski müügiportaalides ja foorumites müüa vahest, pealegi ei oleks kogusedki nii suured... Kuigi jah, riik võib vist iga saamata jäänud sendi eest sul kõrist kinni hakata kui silma jääd või nägu ei meeldi. Neoneti foorumiski näinud aegajalt teemasid kus müüakse hulgi tooteid mis ilmselgelt välismaalt ja kasumi saamise eesmärgil tellitud, sellepärast ka siinselt rahvalt infot küsingi.

Vaata postitustDeud, 06 jaanuar 2013 - 22:10, kirjutas:

Tänud, olin kogu aja valesid märksõnu googeldanud ja see teema oli leidmata jäänud, sealt tuleb siis välja, et väiksemate koguste puhul probleeme tekkida ei tohiks kui osta.ee jms taolistes keskkondades müüa asju.

Lisaks ei tekitaks probleeme ka väike n.ö. kataloogi laadne veebileht kus oleks müüdav kraam üleval ja kust suunaks edasi osta.ee lehele? See oleks hea lahendus kui mul on näiteks 5 eri toodet ja inimene tahab ülevaadet mida mul pakkuda on...

Tahaks lihtsalt katsetada seda asja vähekene, kui tõesti on võimalik kasu teenida sellise mõttega siis võib ju tulevikus edasi mõelda firma jne peale aga esialgu prooviks lihtsalt ära huvipärast et kas ja kui palju selline edasimüümine tulu teenida võiks.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
Lisan siia veel veidi informatsiooni, võibolla on sul sellest abi.

EL`ist väljaspoolt importides tuleb suure tõenäosusega tasuda tollimaksu. Selle eesmärgiks on suuremal või vähemal määral kaitsa meie armsa liidukese siseturgu. Selleks on loodud eraldi andmebaas TARIC (Integrated Tariff of European Communities), kätte saad selle siit:
http://ec.europa.eu/...ion.jsp?Lang=en

Samas ei ole see asi üldsegi mitte lihtne, kaubakoodi otsimine on tohutult tüütu tegevus ja võib võtta tunde, üsna pea leiad, et klasifitseerimiseks on tohutult alamkategooriaid ja kui kaup lõpuks tollini jõuab, siis võivad nad sult sealt hoopis teise tariifi küsida, kuna nemad leiavad, et kaup tuleks teisiti liigitada, igatahes edu selle suurepärase otsingumootori kasutamisel...

Punkt kaks on see, et käibemaksu pärast pole mõtet sul muretseda, kui su käive kalendriaastas ei ületa 16 000 euri, siis pole maksuhaldur nõus sind käibemaksukohustuseks registreerima

Punkt 3 - kui sa ikka meeletuid kasumeid ei teeni, siis ei tasu väga muretseda ka et maksuamet kaela lendab, üldjuhul kasutavad nad teisi võimalusi inimeste otsimiseks ja püüavad suuremaid kalu, kui sa just väga rumalalt ei tegutse. E-poega võivad siiski tekkida teatud raskused, sest üldjuhul maksuamet alguses vaatleb ja kogub tõendeid, seejärel tellib keegi sealt kontorist ühe ühiku kaupa ja kuu lõpus vaatab, kas sina maksu deklareerinud oled. Kui ei ole, siis lendavad suure tõenäosusega kohale ja hakkavad pärima, lisaks võivad nad su arvuti kaasa võtta ja sealt kogu info kätte saada, et kui palju ja kellele sa müünud oled.

See viimane probleem on tekkinud sellest, et sinu poolt toodud veebisaidil on teatud grupp juriidilisi- ja eraisikuid halvas seisus, kuna peavad tasuma tulumaksu, lisaks sellele ei ole need sageli ühemehe ettevõtted ja tasuda tuleb ka tööjõukulusid, kokkuvõttes viib see nende toote hinna ülesse ja neid häirib olukord, kus sina ja paljud teised müüvad põhimõtteliselt kuluvabalt kaupa, lisaks kaotavad nad oma kliente. Seepärast võib tulevikus valmis olla, et igasuguseid e-poode hakatakse lähemalt uurima, samas ma korrutan, et kui sa tellid 25 tükki ja müüd need maha, siis ei tohiks suuremat probleemi tekkida, see on liiga väike kasu, et maksuamet viitsiks uurida, kas sa nüüd tõepoolest riiki nöörid kusagil. Kui sa aga iga kuu hakkad 250 ühikut sisse tooma, siis varsti võib sulle keegi külla astuda küll, sest ilmselgelt on tollil arusaam, et sa neid kaitseümbriseid ei söö.
Bend if you must, but never brake!

Gerry

saudi prints

• liige
Seega ei juhtu hullu midagi kui esialgu väga väikses mastaabis proovida asja mustalt ajada et näha kas sellel asjal on mõtet või ei ole.

Nagu ma alguses mainisin siis oleks kogused ääretult väiksed, 25-50 ühikut (erinevaid!!) tooteid maksimaalselt kuu jooksul (täitsa ära söödav kogus kui kõht tühi on :D).

Kuidas selle tollimaksuga on, pole suuremate summade eest varem tellinud midagi välismaalt ise, ainult kuulnud sõprade umbkaudseid jutte, kus maalt läheb asjale peale tollimaks ja mitu % kauba väärtusest see on hetkel/umbes?

Kuna Eesti pisikesel turul on sarnase asjaga tegeleaid palju siis olekski see rohkem oma lõbuks ja väikese lisaraha teenimiseks, kui mingi ime läbi peaks asi toimima siis võib edasi mõelda nt. usaldusühingu registreerimisele ja asja vähekene seaduslikumalt ajada (e-poe kaudu müümise võimalus tekiks siis).

Tänud Teile igatahes, olen juba targemaks saanud.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
Minu poolt lisatud TARIC lingilt saad järele kontrollida vastavalt sellele, mis tooteid plaanid tarnida. Hetkel ei oska ma neid peast öelda, kuna neid kategooriaid on tõepoolest väga palju. Viimati näiteks mina uurisin dünamote sisseveo kohta Hiinast, tollimaksumäär oli 3,20% ühiku maksumuse kohta tol hetkel, need kõik varieeruvad ja muutuvad vastavalt EL turureeglitele ja vastavalt sellele, milliste odavate kaupade eest tuleks turgu kaitsta, seepärast ongi ta onlines saadaval, aga kasutamine ja uurimine võtab aega, mulle on siiani veidi keeruline kasutada.

Üks eluline näide ka, DELFIst küll võetud, aga ajab asja ära.
http://www.delfi.ee/...a.d?id=65237622
Nüüd peaks mingil määral teoreetiliselt banaan odavamaks minema (kui juba ei ole läinud),kahjuks ma ei tea, millised tariifid on sinu poolt kehtestatud kaupade sisseveoks ELi

Mainin igaks juhuks tulevikuks ära, et usaldusühing ja täisühing ei ole minu vaatevinklist soovitatavad. Kui tekivad mingid probleemid ja neid pole võimalik ettevõtte rahaliste/varaliste vahenditega katta, siis esimesel juhul vastutab üks osanikke kogu oma isikliku varaga ja teisel juhul vastutavad sisuliselt kõik sellega, mis neil hingel on. Täisühingul on Saksamaal teatud maksusoodustused, aga Eestis on ta minu arvates sisuliselt mõttetu, eriti kui sinu põhilisteks klientideks on eraisikud. Kõige lihtsam on osaühing (ka kõige populaarsem), pealegi saad seda asutada teatud juhtudel ka ilma sissemakset tegemata, kui midagi nihu läheb, siis üldjuhul oma isiklikust varast peale maksma ei pea. Nüüd saab asutada ka SPE`d (Euroopa osaühing, selelga on lihsam ELi piires äri ajada)
Bend if you must, but never brake!

Gerry

saudi prints

• liige
Usaldusühing olekski nagu alustuseks ainult, lihtsam püsti panna ja majandada ja ma arvan et sobib seni kuni ei ole ettevõte käive ja võimalikud ohud nii suured et peaks oma rahakoti pärast muretsema hakkama. Alati on võimalus minna üle OÜks kui asi veelgi paremini toimib. Selle asjaga hetkel oma pead ei vaeva, tahaks esialgu siiski lihtsalt mustalt eraisikuna katsetada seda asja.

Uurin seda sinu antud linki siis, mingist ajast oli kõrva jäänud, et kindlast väärtusest alates lisandub kindel % maksu. Sellest ajast kui sõbrad USA netipoodidest jalgratta juppe ja riideid tellisid, mõtlesin et ongi kõige kaubaga niimoodi siis.

1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat