Hüppa postitusele

Change

Seksism

seksism feminism

Sellel teemal on 180 vastust

#21
olenmatu

    Ta on... Matu

  • liige
  • Postitusi:4 075
  • Liitus:28 veebr 2008
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Pärnu/Tartu
Seksismi tuuakse sisse tänapäeval igale poole. Aga naised ongi ju bioloogiliselt meestest erinevad. On loogiline, et valdkonniti on sooline eristamine tõsiasi. On loogiline, et ühiskonnas esineb valdkondi, kus üks sugu teisest paratamatult paremini hakkama saab. Küsimus on selles, millisel määral ja kus seda eristamist teha.
Palgalõhede põhjuseid mina ei oska välja tuua. Olen kuulnud, et näiteks meesõpetajad on nõutumad kui naisõpetajad, sest meesõpetajaid on lihtsalt vähem. Ja seetõttu võivad näiteks meestele selles valdkonnas eeliseid olla. Nii võib juhtuda igal pool. Mina aga tahaks näha reaalset näidet meie ühiskonnas, kus mees saab TÄPSELT sama töö eest põhjuseta rohkem palka kui naine.

Teine asi on muidugi stereotüübid. See, mida naiselt oodatakse. Naispiloot lennukis või naissoost arvutimehaanik, kes su arvutit parandab. Harjumuspäratu, sest seda esineb mingil põhjusel vähem. Seetõttu tekib arusaam, et see pole naturaalne ja võib olla tekib isegi paranoia. Viltuvaatamine on alati kõige raskemini lahendatav probleem ühiskonnas, sest see on massidesse juurdunud. Lahendada tuleb seda laiahaardeliselt, aga see on alati far-fetched ja naiivne proovimine.

Isiklikult arvan, et kannatav inimene ei peaks viltuvaatamisele lihtsalt reageerima. Siiski usun, et inimesed meie ühiskonnas pole nii primitiivsed, et näiteks meespoemüüja üle naerdakse massiliselt. Minu arvates on need ajad ammu möödas, kus naisele omistatakse mingi koduperenaise imago. Vähemalt minu ringkonnas pole nii konservatiivseid inimesi. Kindlasti seda esineb, kuid maailmas esineb KÕIKE, mida tuleks parandada. Selle kõige tõttu ei oska ma küll välja tuua, kui oluline see probleem meil siin üsna arenenud ühiskonnas on.

Ja muidugi kolmandaks on olemas see võrdõiguslikkusega üle piiri minemine. Näiteks kvootide loogika minu silmis muudab inimese võimekuse teisejärguliseks. Kui mees ongi JUHUSLIKULT parem millegis ja temale ikkagi naist eelistada mingile kohale, siis on see ilmselgelt omakorda diskrimineerimine.

Muutis olenmatu, 28 jaanuar 2014 - 18:25.

vakatsaka

#22
BasedGod

    Liige

  • liige
  • Postitusi:353
  • Liitus:18 juuni 2013
  • Sugu:mees
Sooline ning rassiline diskrimineerimine? Nope not at all.
Spoiler

Your mother is so fat, the recursive function computing her mass causes a stack overflow.


#23
latvian

    kohtle vennast nagu ennast

  • liige
  • Postitusi:1 068
  • Liitus:13 mai 2012
  • Sugu:mees

Vaata postitustVäljavalitud, 17 jaanuar 2014 - 21:36, kirjutas:

kui tihti me näeme tänapäeval neitsikuid kes ei oska süüa teha, koristada ja üldiselt ei oma ühtegi omadust tugeva pere kasvatamiseks - vaid pigem suudavad kelkida kõrgema hariduse paberi* ja stilisti oskustega.


muidu mulle feminism ei meeldi, aga ffs. Miks peaksid kõik kutsekooli lihttööd õppima minema?
ei jaga ära, mida see tärn seletama oleks pidanud.
While there is a lower class, I am in it, and while there is a criminal element, I am of it, and while there is a soul in prison, I am not free. - Eugene V. Debs

#24
G.B.

    hold my calls, trippin balls

  • liige
  • Postitusi:8 724
  • Liitus:24 sept 2004
  • Sugu:mees
Pigem praegune pehmem kõrgharidus soosib rohkem neidusid, sellep neid protsentuaalselt rohkem seal. Samas a'la TTÜ's noormehi jällegi rohkem nt, soolised iseärasused vast.
Samas ka väga palju neiusid kutsekas ju, oleneb täiesti enda seltskonnast, millised isendid on.
Ja küll need kodused ülesanded hakkavad mingi hetk lahenema kah, lihtsalt harjumist võtab alguses äkki :D
I've dated girls uglier than you for breakfast.

#25
NikitaBanana

    Liige

  • liige
  • Postitusi:505
  • Liitus:27 nov 2013
  • Sugu:naine

Vaata postitustMark., 25 jaanuar 2014 - 10:49, kirjutas:

Vaata postitustNikitaBanana, 25 jaanuar 2014 - 10:42, kirjutas:

Arvan, et m6ned naised on veidi hulluks l2inud oma feminismi jutuga. Ei teata nagu, mida peale hakata oma uue "v6imuga" ja r22gitakse seet6ttu iseendale vastu. R22givad kuidas tahame olla v6rdsed partnerid mehega ja saada v6rdselt palka jne. AGA PALUN. Sel juhul lihtsalt 2rge lootke meestelt dzentelmenlikku k2itumist (uste avamised nt) ja special hellust, vahel ehk lilli saada, kui te nii v2ga v6rdsed olla tahate. Aga ei, selleta naised elada ka ei taha. Niisiis, naised ise ka ei tea, mida tahavad.

Mina ise olen vanakooli tsikk. T2ieliku v6rdsuse poolt pole, sest seda niikuinii ei juhtu kunagi 100%. Mehed on juba puht fyysiliselt meist tugevamad ja meie kaitsjad ja naised on emainstinktiga, kodu hoidjad ja mehe 6igele teele suunajad. (See ei t2henda, et mu kunagine mees ei tohi syya teha vms (See tegelikult v2ga teretulnud).. nii asjale l2henemiseks peab maailma ikka v2ga must-valgelt n2gema. Kooselus on t2htis, et inimesed sobiksid misiganes viisil kokku. Inimesed erinevad k6ik ja kyll k6igil kujunevad v2lja tavad, mis neile sobivad)

Liiga palju 2rge selle yle pead puurige, mehed. Naised ongi imeloomad, kellest ma ise ka aru ei saa, kuigi nagu peaks? :D
Ei saa naistega, ei saa naisteta ;D

Täiesti 100% nõus selle postitusega, lugedes mõtlesin, et lisan siia midagi ja siis ütlesid järjest kõik mu järgnevad mõtted ka ära.

USA-s on mõned feministid ikka väga segaseks läinud selle teemaga, ükspäev just sattusin lugema ühte feministi blogi, kus teemaks oli siis see, et seks on ALATI naiste vägistamine meeste poolt ning et peenis ei ole niisama mõeldud tuppe minema, sellepärast on ka naistel esimene kord kebotades valus kuna see pole loomulik nagu täielik WTF. Postituse all oli ka hunnik kommentaare, et õige mõtlemine jne no mida fakki.

Olen alati arvanud, et k6ige hard core'imad feministid peavad olema lesbid.. teist v6imalust nagu pole.. v6i neil pole reaalselt kunagi meest olnud. L2hevad jah suht hulluks oma v2ljaytlemistega

#26
kassai

    хулиган

  • liige
  • Postitusi:1 146
  • Liitus:21 sept 2006
  • Sugu:mees
  • Asukoht:tallinn
IMO ma ei suudaks näiteks naisülemuse käske täie tõsidusega täita, tekiks selline alandav tunne.
samuti millegipärast ajavad veidi närvi need naised, kes üle pingutavad ja üritavad ilgelt tõestada terve oma elu, et nad suudavad samu asju teha, mis mehed (stereotüüpsed asjad: juhtimine, pere majandamine-ülalhoid jne..). naised peavad olema veidi ebakindlad ja krdi arad, muidu on tunne, et oled koos naisega, kes on tegelt karakteri poolest raibe mehisem, kui sa ise.
samuti peaksid püksid siiski mehe jalas olema (peres), mul on töökaaslane, kelle naine helistab talle korra päevas ja sõimab näo täis ja mees siis vaikselt jaatab ja lepitab. ütleme nii, et eks see mehe süü ole, et tooni ei tõsta, aga krt kui korra veremaik suus loomal, siis ega ta enam rohtu ei näksi. (sorri, võrdlesin naist loomaga)

inb4 seksistlik stereotüüpidega värdjas, siis need on lihtsalt minu väljavaated ja asjad ei peagi ja ilmselt ei olegi nii, sest tra tänapäeval on see teema juba, et kui naistest või geidest halvasti räägid, siis oled kõige suurem urod maailmas, samas mehi võivad kõik sõimata ja krdi nende kraesse kõik maailma probleemid ajada. sooline võrdõiguslikus jep?

ärge päris kõrri karake nüüd, sest kogu tekst on minu arvamus, ehk ma ei üldista.
ja pole vaja hakata mulle vastupidist tõestama.

/inb4 ma tean, et on ülihäid naisjuhte ja naissptsialiste, kes teevad nii mõneski alas meestele korralikult silmad ette, aga erand kinnitab reeglit.
//inb4 geid on ka mehed, siis ei.

Muutis kassai, 30 jaanuar 2014 - 09:00.

ära südamesse võta sõbrake

#27
Franky Four Fingers

    Oderint Dum Metuant

  • auliige
  • Postitusi:7 232
  • Liitus:20 dets 2003
  • Sugu:mees
  • Asukoht:up from the 36 chamberz
Teema algatajal on point sees. Tasub vaid vaadata meie vanemate põlvkonda ja siis nende vanemate põlvkonda. Vanaemad-vanaisad on või olid ju reeglina ikka surmani koos, millegipärast aga nende lapsed, meie emad-isad ei saa sellega üldse hakkama. Osaliselt põhjustab seda kindlasti see naiste kasvanud iseseisvus. Samas ei ole see kaugeltki ainuke põhjus!

Saamatud naised ajavad mind küll närvi. Väga närvi.

#28
12"

    Liige

  • liige
  • Postitusi:297
  • Liitus:05 jaan 2012
  • Sugu:mees

Vaata postitustFranky Four Fingers, 30 jaanuar 2014 - 08:57, kirjutas:

Teema algatajal on point sees. Tasub vaid vaadata meie vanemate põlvkonda ja siis nende vanemate põlvkonda. Vanaemad-vanaisad on või olid ju reeglina ikka surmani koos, millegipärast aga nende lapsed, meie emad-isad ei saa sellega üldse hakkama. Osaliselt põhjustab seda kindlasti see naiste kasvanud iseseisvus. Samas ei ole see kaugeltki ainuke põhjus!

Saamatud naised ajavad mind küll närvi. Väga närvi.


Aga olgem ausad, ajad on väga palju muutunud. Vanasti olid mehed universaalsed, mees ehitas maja, remontis auto, kasvatas loomi, tegi talveks küttepuid ja pidas pere üleval. Naised keetsid moosi, koristasid ja kasvatasid lapsi. Tänapäeval on inimesed kogunenud linnadesse, kogu oma vajaliku kauba saavad nad poest ja seega on vajadused ja rollid vahetunud. Naistel ei ole vaja meest kes neil ehitaks nullist maja või muldaks kartuli ära, neil on vaja meest kes suudaks maksta selle eest, et ta saaks oma audi parandusse viia. Kui mees ei suuda kodus remonti teha, autol õli vahetada ja maal vanemate juures muru niitmine toob pisara kurku, siis ei saa ka naistelt nõuda, et koju tulles oleks soe söök laua peal ja riided pestud, triigitud. Minu arvamus on see, et kui sa tahad, et naine täidaks traditsioonilisi naiste kohustusi, pead sina suutma täita traditsioonilisi meeste kohustusi. Kui mees ja naine käivad mõlemad 9h päevas tööl ja naine peab koju jõudes süüa tegema hakkama, samal ajal kui mees joob teleka ees õlut, on suhtes midagi valesti.

Tl;dr - kui sa oled liibuvate pükstega 22aastane slon, pole päevagi tööl käinud, küsib vanematelt raha, et oma rulale uued laagrid osta, siis sa ei saa vinguda, et naised ei oska süüa teha ja koristada

#29
Franky Four Fingers

    Oderint Dum Metuant

  • auliige
  • Postitusi:7 232
  • Liitus:20 dets 2003
  • Sugu:mees
  • Asukoht:up from the 36 chamberz
Isiklikult ei tunne, end puudutatuna sinu viimasest lausest, mina olen see mees kes nende loetletud asjadega hakkama saab.


Mulle tundub ka näiteks, et selliste kergekäeliste lahkuminekute taga võib väga vabalt olla ka meie turvaline elukeskkond. Ilmselt on kõik kuulnud enda vanavanematelt erinevaid jutte sõjaajast ja sellega kaasas käinud õudustest. Ma usun, et selliste asjade nägemine ja üleelamine pani inimeste väärtushinnangud paika. Teise Eesti probleemid on nende jaoks lihtsalt tühised.

#30
12"

    Liige

  • liige
  • Postitusi:297
  • Liitus:05 jaan 2012
  • Sugu:mees

Vaata postitustFranky Four Fingers, 30 jaanuar 2014 - 10:14, kirjutas:

Isiklikult ei tunne, end puudutatuna sinu viimasest lausest, mina olen see mees kes nende loetletud asjadega hakkama saab.


Mulle tundub ka näiteks, et selliste kergekäeliste lahkuminekute taga võib väga vabalt olla ka meie turvaline elukeskkond. Ilmselt on kõik kuulnud enda vanavanematelt erinevaid jutte sõjaajast ja sellega kaasas käinud õudustest. Ma usun, et selliste asjade nägemine ja üleelamine pani inimeste väärtushinnangud paika. Teise Eesti probleemid on nende jaoks lihtsalt tühised.



Ei olnud sinule suunatud, üldistasin.

#31
Comeon

    Liige

  • liige
  • Postitusi:176
  • Liitus:14 juuni 2008
Meeldib kuidas siin teemas on toodud näiteid äärmuslikest feministidest ja feministlikest vaadetest, kuigi neid on 0,000(0)1% tervikust. Stereotüpiseerime ikka äärmuste järgi, lapsed.
"Life's" a BITCH
"Life" likes to screw with you.
Shouldn't you be happy?

#32
latvian

    kohtle vennast nagu ennast

  • liige
  • Postitusi:1 068
  • Liitus:13 mai 2012
  • Sugu:mees

Vaata postitustComeon, 03 veebruar 2014 - 15:46, kirjutas:

Meeldib kuidas siin teemas on toodud näiteid äärmuslikest feministidest ja feministlikest vaadetest, kuigi neid on 0,000(0)1% tervikust. Stereotüpiseerime ikka äärmuste järgi, lapsed.



Feminism ongi äärmuslik ideoloogia.
seaduslik võrdsus meestega on ammu saavutatud, praegune eesmärk on rohkem mõttekontroll imho.

Muutis latvian, 03 veebruar 2014 - 16:25.

While there is a lower class, I am in it, and while there is a criminal element, I am of it, and while there is a soul in prison, I am not free. - Eugene V. Debs

#33
Off.

    It's time to rock out with your cock out

  • liige
  • Postitusi:1 005
  • Liitus:07 apr 2007
  • Sugu:ei ütle
Õnneks on kolmanda laine feminism aastatega vaibunud, praegu on rohkem teemas lgbtq tagaajamised (nt. Sotši jne). Eksisteerivad muidugi radikaalsed feministide liikumised nagu Femen, kes rindu liputades ajavad taga õigusi. Feministe leiab rohkem tumbleris vingumas patriarhaalse ühiskonna ja meeste ülbete õiguste üle, kuna nad on priviligeeritud seisuses valge nahavärvi ja meessoo tõttu. Mis sest, et enamus neid radikaalseid feministe on välimuselt ülekaalus ja kuigi mitte veetlevad silmadele.
Postitas pildi

#34
CursedSpirit

    Liige

  • valideerimisel
  • Postitusi:1 194
  • Liitus:25 juuli 2007
  • Sugu:ei ütle
Seksismi leidub ikka. See väljendub hästi selles rapecultur'es, mis kadumise asemel inimestesse aina rohkem süveneb. Juba meie eas inimesed, kes kogemata või meelega lapsi saavad, kasvatavad uued sellised üles. Mida ma silmas pean, on see, et selle asemel et inimesed igas miniseelikus inimest vaataksid kui "tahab reippi saada" inimesena, siis selle asemel võiks kasvatada oma järglased sellisteks, kes ei kasutaks selliseid lolle asju vabandusena. On ju kordi kus juhtub midagi ja öeldakse et. "Too oli ju liiga väljakutsuvalt riides" ja ongi asi nagu klaar. Naine oleks võinud ikka kiledresse kanda. Paljud mehed peaksid õppima oma kiimasust taltsutama. Siit väljendub üks väga suur erinevus meeste ja naiste vahel. Keegi ei ilgu meeste kallal millised nad on ja kuidas riietuvad. Aga nii kui naisel nahka kuskilt näha siis on jama koos ja kui midagi juhtub, siis suuresti naise enda süü, sest "meestel on see asi verre kodeeritud".

Selle eest need raseerimata kaenlaalustega feministid võitlevad. Üks on see, et nad ei taha, et ühiskond neid sekssümbolina näeks. Et naised peavad siledad, nunnud ja pehme nahaga olema, sest selline on norm. Iseasi kas poolalasti protesteerimine aitab. Ma ei usu, et praeguseid mehi kuidagi ümber kasvatada saaks. Kui ikka noorest peast on ema kõik lapse sokid üles korjand ja ära need pesnud, siis jääbki mulje, et see ongi naise ülesanne siinses elus. Koristada, teha süüa ja kui mees ütleb, siis ka talle madratsiks olema. Praegustel noortel meestel on ju käed ja jalad küljes. Füüsiliselt väsitavat tööd suurem enamus ei tee ja tööpäevad nii meestel kui ka naistel sama pikad. Ei näe põhjust, et need kunagised ettekujutusest sooesindajatest alles peaksid olema/jääma.

#35
milann

    Ye

  • liige
  • Postitusi:833
  • Liitus:10 nov 2013
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Tartu
"muh gender gap and unequal pay"

fuck off
e/ polnud kellegi tekstile suunatud or anything

Muutis milann, 21 märts 2014 - 02:25.

"Elu on liiga lühike, et teeselda, et sa ei nuta Lana Del Rey laulude peale."


#36
Väljavalitud

    Фашисты!!

  • liige
  • Postitusi:3 672
  • Liitus:13 aug 2008
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Kompartei juhatus

Vaata postitustCursedSpirit, 21 märts 2014 - 02:12, kirjutas:

Seksismi leidub ikka. See väljendub hästi selles rapecultur'es, mis kadumise asemel inimestesse aina rohkem süveneb. Juba meie eas inimesed, kes kogemata või meelega lapsi saavad, kasvatavad uued sellised üles. Mida ma silmas pean, on see, et selle asemel et inimesed igas miniseelikus inimest vaataksid kui "tahab reippi saada" inimesena, siis selle asemel võiks kasvatada oma järglased sellisteks, kes ei kasutaks selliseid lolle asju vabandusena. On ju kordi kus juhtub midagi ja öeldakse et. "Too oli ju liiga väljakutsuvalt riides" ja ongi asi nagu klaar. Naine oleks võinud ikka kiledresse kanda. Paljud mehed peaksid õppima oma kiimasust taltsutama. Siit väljendub üks väga suur erinevus meeste ja naiste vahel. Keegi ei ilgu meeste kallal millised nad on ja kuidas riietuvad. Aga nii kui naisel nahka kuskilt näha siis on jama koos ja kui midagi juhtub, siis suuresti naise enda süü, sest "meestel on see asi verre kodeeritud".


Jutt kõik õige, aga... kui mees normaalselt riides pole ss tutti ei saa. Ja paraku elame ühiskonnas kus mehe 'võimekus/väärtus' peegeldub selles kui palju ta tutti saab (vastuväiteid?). Tutti ei saa, ss on luuser, pole austust ega midagi.

Muutis Väljavalitud, 21 märts 2014 - 02:41.


#37
Jack Herer

    Liige

  • liige
  • Postitusi:4 582
  • Liitus:14 juuni 2009
  • Sugu:mees
  • Asukoht:Reaalnecity
Kuidas sa teed kindlaks, kas mees saab tussi või ei. Adekvaatne pole põhineda isendi jutul, millest võib väljenduda 21 saj best porn scenario....
5bil year's ago our planet materialized from thin air.
Postitas pildi
Postitas pildi

#38
Maku.

    Liige

  • liige
  • Postitusi:7 174
  • Liitus:22 apr 2006
  • Sugu:mees
  • Asukoht:kariibi mere ääres
hea teema aga ise seksisti ei poolda (YOLO - you only live once)
Posted Image

#39
Marvolo

    I SEE YOU

  • liige
  • Postitusi:7 512
  • Liitus:30 sept 2010
  • Sugu:mees
räägime siis ka seksuaalsest ahistamisest. ilma igasugusele statistikale tuginedes võin väita, et naised on tihemini ohvrid siin. kuidas kogemused on? kas tuleb tihti ette kui tööl või tänaval keegi (võõras) lihtsalt tagumikule laksu paneb või teeb muid seksuaalse alatooniga märkusi? või on juhtunud lausa vägivaldsema alatooniga juhtumeid?
endal kogemused puuduvad. pole olnud ohver ega nn ründaja. hetkel ei meenu ka ühtegi juhtumit, mida oleksin ise näinud.

#40
CursedSpirit

    Liige

  • valideerimisel
  • Postitusi:1 194
  • Liitus:25 juuli 2007
  • Sugu:ei ütle
Mulle meeldib see, et kui sa oled kuskil avalikus kohas. Nt. baar või muu selline koht ja sulle tikub ligi mingisugune tugeva alkohaisuga meesolevus, kes sult numbrit lunima hakkab ja üritab sinuga juttu teha ning kui sa siis viisakalt keeldud, oled l'ts ja kõik muud toredad asjad.

Inglismaal oleks vaja olnud kaigast, et paar pakistaani või kes iganes nad ka polnud, eemale peksta. Alustades jälitamisega, sinu ümber ringide tegemisega, samal ajal vilistades ja silmadega sind läbi skännides. Kirss tordiks oli inimene, kes arvas, et tema on ainuõige inimene, et proovida teiselt riideid eemaldada. Neid näiteid on isiklikult veel tuua ja kui keegi arvab, et inimene, keda ahistatakse on ise süüdi (liiga väljakutsuvalt riides, valel ajal vales kohas) elab ilmselt vales sajandis oma mõttemaailmaga.





1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat